четвер, 8 січня 2015 р.

Секта як панацея від кредиту.

Секта як панацея від кредиту.

Головною особливістю секти є прагнення зробити релігію внутрішнім світом віруючого.

  (А.М. Черній «Релігієзнавство»           http://www.ebk.net.ua/Book/religia/06.htm)


Секта (лат. Seco — розділяти або лат. Sehta  — вчення, напрям) — релігійне об'єднання, що відокремилося від панівного в країні релігійного напряму і конфліктує з ним.


Квітень 2014 року був багатим на події. Однією з них, стала подія маленького мітингу, яка пізніше отримала назву «Кредитний Майдан». До двох десятків людей, що прийшли висвітлити свою проблему по центральним каналам ТБ, прийшло вдвоє більше журналістів. В цей час, в стороні від основного дійства, стояла невеличка група людей, які усім своїм зовнішнім виглядом виказували максимальну не зацікавленість у події, що коїться поряд. Таке своє ставлення пояснювали просто – ми підтримуємо “клієнтів” або “мене попросили прийти”. 

Перший мітинг закінчився так само швидко як і розпочався. Чи то весняна прохолода, чи то не сформована віра в результат - давались в знаки. Продовження мітингу відбулось у найближчому кафе. Цей момент початку був одним з найкращих для відсторонників, що намагались не потрапити в об’єктиви камер телебачення. Формування “кредитної свідомості” у десятка людей відбулось саме тоді, саме в ту мить. У квітні 2014 року.



Внутрішнє переживання власної проблеми кожного з валютних позичальників, пошук відповіді на запинання «Як жити далі?», спонукало до їх об’єднання та допомагало майбутнім лідерам швидко вплинути на пересічного, про що останні не соромились говорити. І досі говорять. В цей же день, у квітні, лідери призначили собі головних на місцях, як сьогодні відомо «координаторів».

Декілька місяців тиші лише підтверджували слова «сірих кардиналів», позичальники почали об’єднуватись під їх керівництвом. Координаторів чітко інформують з гори про необхідні дії та роботу з новими «постраждалими». Люди свято вірять в реальність стати вільним від боргової іпотеки, адже координатори запевняють їх у виграші справи на законодавчому рівні.

Регулярний вплив на свідомість позичальників методом зорового контакту (особисті зустрічі та зібрання), телефонні розмови, інтернет, блоги, повідомлення, розповіді про того чи іншого позичальника, якому ще гірше і про те, як організація йому допомогла, постійний контроль за станом справ. Все це дає можливість «сірим кардиналам» керувати натовпом та використовувати його на власний розсуд.

Про зібрання членів об’єднань треба сказати окремо: чіткий графік, що розроблений до дрібниць, виступи по хвилинам, начебто таких же позичальників – координаторів, юристів , лідера (чи є у нього кредит вже не важливо) та запрошеного гостя – який пояснить все і вся, який розповість як жити далі та не мати проблеми в голові, людину, яка все-все вирішить, дуже зайнятої людини, але такої що знайде час лише для них. Для «зірки» навіть включать мікрофон і принесуть мінеральної водички, знімуть на камеру та поширять відео в інтернеті.
Основною умовою «позичальника під захистом», є оплата членського внеску в об’єднання та плата за присутність на зібранні (як пояснюють “треба оренду оплатити”, “проїзд головних дійових осіб” тощо).  Звіти щодо використання коштів координатори направляють на поштові скриньки членів об’єднання. Та чи всі?

Участь на мітингах та пересування країною, а також будь які заходи від об’єднання щодо його власності, кожен член об’єднання оплачує окремо.
На кожному із зібрань обов’язково вивчають та обговорюють кредитні договори різних фінансових установ, принципи та вміння спілкуватись з колекторами та законопроекти, які можуть стосуватись чи стосуються кредитів. Деякі об’єднання мають свої розпізнавальні символи, дозвіл на їх використання в тій чи іншій події дає голова («сірий кардинал») об’єднання.

Апогеєм заходу «сірих кардиналів» стає перебування потрібних людей в комісії при Національному банку України, контроль прийняття потрібних для них рішень, управління свідомістю мас позичальників та на останок залучення певних політичних сил для подальшої передачі позичальників під її вплив.
Про потреби позичальника ніхто і ніколи не збирався думати. У кожного своя задача.

Єднайтеся, бо ви того варті.
Амінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар