четвер, 30 липня 2015 р.

Щасливі діти - щасливий світ!

Дитячі мрії про сонечко, щасливе, безтурботне життя. Малюнки, що просто перехоплюють дихання.

                             


Бажаю, щоб ця картина стала неперевершеним початком здійснення мрій маленької дівчинки з Норвегії. Неймовірно сонячне левеня привертає увагу своєю безпосередністю.  Надихає. 

Взагалі дитячі малюнки надихають завжди, деякі замислюють про щось глобальне, деякі дарують тепло, а деякі вимальовують у пам'яті дещо втрачене. Особливо перед яскравою подорожжю літаком. 

Виставка дитячих малюнків з усіх куточків світу відбулась в терміналі А Київського аеропорту в Жулянах (Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни)). 







Організатором виступила Благодійна організація фонд "Таланти України".  А Наталочка Тонкаль в якості арт-терапевта  проводила безкоштовні  майстер класи з дітками, що вилітають, в рамках популяризації міжнародної дитячої виставки картин "Палітра фантазій"





 

У деяких дітей виявились таланти до мистецтва, про які не знали батьки, деякі відкрили для себе новий спосіб малювання надувними кульками, а дехто від душі повеселився змішуючи кольори веселки.


У вересні з картинами можна буде зустрітися знову, на цей раз у всеукраїнському турне, що почнеться зі Львову. В період з 8 по 25 вересня 2015 року в Дитячому центрі розвитку та дозвілля "Під спільним дахом" (м. Львів вул.Залізняка, 5 ).


Ось, що про мистецьку виставку каже сама арт- терапевт Наталочка Тонкаль: - Виставка для дітей і про дітей, для відкриття іх таланту. 




Головне, щоб було бажання до малювання. Творіть та надихайте близьких. Подавайте заявки на конкурс та виставляйте свої роботи.

Окремо хочу розповісти про дівчику, що намалювала картину "Левеня". Ця картина не підходить у рамки проєкту за певним критерієм відбору.  Авторці картини всього 5 років та вона має захворювання на ДЦП. Малювати їй вкрай важко, та все ж. Бажаю Крістіан Санд і надалі дарувати світові такі чудові картини, а батькам діточок з подібним діагнозом не втрачати надії на щасливе майбутнє. 







Фото в аеропорту «Жуляни» фотографа Віталія Несенюка
Фото Крістіан Санд люб'язно надані Благодійним фондом "Таланти України" .





суботу, 25 липня 2015 р.

Чаювання з Принцесою Гудзик

Принцеса Гудзик. Смачненька. Інколи солоденька, а інколи з перчинкою. Таке ням ням для вибагливих.

 
 
 
 






Та казку треба розповідати з початку. Отже, жила собі маленька дівчинка. Гарненька. Чепурненька. Розумненька. І безмежно добра. Часто допомагала дома по господарству. За її добрі вчинки і гарну роботу бабуся дозволяла своїй маленькій Принцесі гратись гудзиками із чарівної скрині. За це всі люди прозвали Принцесу - Гудзиком.

Одного разу, бавлячись чарівними гудзиками у саду Принцеса не помітила, як до неї підішла старенька жіночка. Це була Відьма, яка завжди мріяла, щоб їй по господарству також допомагала гарна дівчинка Принцеса Гудзик.

Відьма почала пропонувати Принцесі полетіти жити до неї, та Принцеса все відмовлялась. В один день Відьма вирішила вкрасти Принцесу. Сталося, як гадалося. Принцеса Гудзик опинилась в величезному замку старої Відьми.

Відьма дуже тішилась тим. що нарешті в неї буде гарно та чисто, бо Принцеса не покладаючи рук наводила лад в господарстві. І кожень день просилась відпустити її додому.  Від суму за рідною домівкою Принцеса стала випікати смаколики.

Одного разу, Принцеса запропонулава Відьмі гру: хто знайде гудзик у смаколику той і замовляє бажання. Стали грати. Перші два рази вигравала Відьма. Та от в один сонячний день пощастило Принцесі...

Відьма- бабуся дуже плака та просила її не забувати. Принцеса не забуває. Щодня надсилає Відьмі чарівні смаколики щастя від якиї теплішає на душі.


Мені стала нагода познайомитись з Принцесою в рамках фотовиставки Наталочки Тонкаль "Грузія очима українців"  в започаткованій традиції чаювання.  Принцеса Гудзик прийшла на зустріч зі смачним печивом та варенням, що надихає.

Це дуже - дуже смачно!


Фотовиставка продовжується до 10 серпня 2015 року в The Centre of Ukrainian Culture and Arts  і чаювання не останнє. Слідкуйте за новинами.


понеділок, 20 липня 2015 р.

Грузія очима українців




Грузія очима українців, а точніше чарівних україночок. Наталочка Тонкаль знову надихає на неймовірні пригоди та закохує у таку близьку для нас, в останній час країну - Грузію.  Вона не розповідає про зміни, вона не говорить про проблеми, вона оповідає характер, привітність та гостинність гірського краю.

https://www.youtube.com/watch?v=FPQqtkT0m8g&feature=youtu.

Як говорить гаряче серце, про що шепоче тепле море, кому світить маяк можна дізнатись за адресою м. Київ вул. Хорива 19В Центр Української Культури від сьогодні та до 20 липня.



суботу, 11 липня 2015 р.

Правий Сектор. Мукачевське протистояння.

11.07.2015 року.
Почалось.

Те, що дзвініло у повітрі наче комар у вусі, почало набридати. Боротися з несправедливістю вже простими, звичними договірними методами, стало не актуально. В дитячих казках про Праду і Кривду Правда завжди капостить Кривді, а під фінал взагалі вбиває. То може Кривда не така вже й погана?

Правий Сектор називають по різному, візитка Яроша взагалі феноменальне явище, та все ж. Які б багатства не ділили можновладці між собою вонине варті людського життя. Сьогодні їх було, за неперевіреними данними, троє,

Чому Майданівська влада намагається позбутись волонтерів і добровольців вже можна зрозуміти. Тому терпіти не можна. Кожен сам обирає власне майбутнє - хтось с вітряками, а хтось з ланцюгами.

Ніч на Банківський видалась спокійною. Побачимо, що буде далі.

вимоги Правого Сектора до влади: https://www.youtube.com/watch?v=I4GHbtiyFyY