понеділок, 15 лютого 2016 р.

Сумнівний забудовник. Історія із “запахом”.

Продовження історії майбутнього Демидівського Еліта-Центра, початок тут.
Ось на карті приблизно показано місце майбутнього будівництва двох дев'ятиповерхівок, що планують збувати в селі Демидів Вишгородського району Київської області.
На сьогодні відомо, що саме ТОВ “Альбатрос ХХІ” претендує на забудову земельної ділянки розміром 2,00 га в селі Демидів по вул. Фастова.

Водночас, згідно кадастрової карти, орендарем земельної ділянки з кадастровим номером 3221882401:07:288:0101 є лише Дочірнє підприємство “Оберіг ХХІ”, яке чомусь зареєстроване по вул. Леніна, 26, с. В'язове, Охтирський район Сумської область 05 квітня 2007 року (ЄДРПОУ 34961921).
У відповідності до постанови Сумського окружного адміністративного суду від 27.06.2013р. у справі №818/4083/13-a за позовом Охтирської об'єднаної державної податкової інспекції Сумської області, було вирішено припинити юридичну особу - Дочірнє підприємство "Оберіг XXI" (вул. Леніна, буд. 26, с. В'язове, Охтирський район, Сумська область, 42736, ідентифікаційний код 34961921), зареєстровану районною державною адміністрацією Сумської області 05 квітня 2007 року.

Підставою ліквідації підприємства є те, що з 16 травня 2011 року “Оберіг ХХІ” не подає до податкових органів податкових декларацій та документів фінансової звітності.

Стаття 31 Закону України “Про оренду землі” передбачає, що договір оренди землі припиняється в разі ліквідації юридичної особи — орендаря. Чи відомо сільській раді про наявність судового рішення відносно орендаря та необхідність розірвати договір оренди?

Зв'язок між товариствами "Оберіг XXI" та “Альбатрос ХХІ” було описано в попередній статті, а поки що, ми зупинимося на цікавій особистості громадянина Гульчевського Леоніда Степановича, що був присутній на засіданні комісії сільської ради 25.12.2015р.
Як вказано у протоколі, він є директором ТОВ "Київська будівельна компанія" та також представляє інтереси ТОВ “Альбатрос ХХІ”. Пошук нам видає безліч підприємств, керівником або засновником яких є Гульчевський, зареєстрований в місті Алчевськ Луганської області, вул. Леніна, 94, кв. 52. Однак, декілька місць його попередньої роботи та сама "Київська будівельна компанія" повинні насторожити.

Так, Гульчевський був керівником ТОВ “Сосновий квартал”, яке входить в орбіту групи компаній УКО забудовника Войцеховського А.П. Його самовільні та скандальні будівництва, сотні кинутих напризволяще інвесторів, до цього часу є предметом досліджень слідчих прокуратури та поліції та сотень сторінок на різних форумах
Сотні скандальних будівництв, як пише Українська правда - "шість Еліта Центрів". Чи хоче громада села Демидів аналогічної ситуації у себе, вирішить лише час.
Продовження буде.

суботу, 13 лютого 2016 р.

Чи буде в селі Демидів свій Еліта-Центр?

Так сталося, що село Демидів Вишгородського району на Київщині під час шаленого зростання цін не потрапило до складу елітних місць проживання. Хоча ціни у Демидові і зросли, однак не настільки, як наприклад Лютіж, Старі та Нові Петрівці, що знаходяться біля самісінького Київського моря. На території села існує лише декілька садових товариств створених місцевими бізнесменами в ті роки і лише в одному з них млявими темпами будується декілька житлових будинків. Під час проведення чемпіонату футболу 2012 року був збудований новий стадіон і на цьому будь-які істотні інвестиції у село закінчились. Не зважачи на те, що вільної землі на території села вже немає, все виглядає так: більшість старих хат радянської забудови, квартал в центрі з чотирьох і двох поверхівок, що будувались державними підприємствами у радянські часи і декілька малих приватних підприємств. Все як і в більшості райцентрів на території України.
 
Тут ми дізнаємося, що 15 лютого 2016 року призначена позачергова сесія Демидівської сільської Ради, на розгляд якої поставлено питання про будівництво .... 2-х дев’ятитиповерхових будинків. Не двох, не п'яти, не модних таунхаузів, а саме дев'ятиповерхових будинків. І це в селі без належної інфраструктури, навіть без інтернету.
 

Спочатку була радість - нарешті в село прийшов справжній інвестор, який дасть роботу мешканцям. Але все виявилося набагато банальнішим. Директором та єдиним засновником цього ТОВ “Альбатрос-ХХІ” ( код 34602829 ) із статутним фондом всього 37 тис. гривень ( що якраз “вистачить” на повноцінне будівництво багатоповерхівки ) є Несукай Ігор Володимирович, який проживає у Києві.
 
 
Ігор Володимирович вже має досвід будівництва таких об'єктів. В 2005 році, компанія ТОВ “Укрконтракт” ( код 21651641 ), в якій він і до цього часу є директором, а засновниками є громадяни Російської Федерації, взяла у інвесторів кошти на будівництво офісного центру в місті Києві по вул. Світлицького, 35. Як пояснюють інвестори на профільному сайті “Асоціації допомоги постраждалим інвесторам”, центр до цього часу не збудований, компанія збанкрутувала і гроші багатьом не повернуто. Числені форуми та публікації, створення громадського об'єднання по захисту прав свідчать про те, до цього часу грошові кошти інвесторам і не бажали повертати.
 
Як пояснює Державна архітектурно-будівельна інспекція Інспекція у своєму листі № 7/26-4772/5/2/-пд від 24.11.09р., будівельні роботи щодо будівництва цього офісного центру проводились самовільно.
 
На сьогодні, забудовник ТОВ “Укрконтракт” та підрядник ПП «Антарія Буд Інвест» — ліквідовані. А отже, “усі кінці у воду”.
 
 
 
Несукай І.В. через ТОВ “Альбатрос-ХХІ” є також засновником ТОВ “Охтирка-Будінвест” ( код 34802602 ) та ТОВ “Бізнес-Класік” ( 39871906 ), які зареєстровані за адресою так і недобудованого офісного центру по вул. Світлицького, 35 в м. Києві.
 
В свій час ТОВ “Охтирка-Будінвест” отримала земельну ділянку для будівництва багатоквартирного житлового будинку із оздоровчим комплексом в місті Охотирка. Як пояснив головний архітектор міста Роман Іншин, товариство не виконало умови договору та фактично перетворило ділянку у пустир. У 2014 році Охтирська міжрайонна прокуратура вжила заходи щодо повернення земельної ділянки місту.
 
Ще одне підприємство ДП "Оберіг -ХХІ" ( 34961921 ) було ліквідовано судом у зв'язку з неподанням декларацій. Реєстр судових рішень показує, що дане підприємство приймало участь в оборудці по неповерненню Піреус Банку грошових коштів у розмірі 3 мільйонів доларів США, взятих на будівництво вже згаданого офісного центру в місті Києві по вул. Світлицького, 35 і його власники "викинули на смітник", щоб не повертати борги.

Багато чого іншого видає нам пошук, але то іншим часом. А наразі, інших же об'єктів, які були б збудовані і здані в експлуатацію під керівництвом Несукай І.В. інтернет не знає. Враховуючи відсутність у статутному фонді компанії достатніх коштів навіть для викупу або оренди земельної ділянки, будівництво скоріш за все буде здійснюватись за кошти інвесторів. А вже яким чином не збудувати обіцяне і не повернути кошти таким інвесторам — Ігор Володимирович досвід має.
 
Чи планує громада долучитися до вивчення матеріалів з цього питання і не допустити повторення чергової Еліта-Центр але вже на території села Демидів?

четвер, 4 лютого 2016 р.

Право на погіршення здоров'я

Сьогодні перебувала в суді апеляційної інстанції.

Центром обговорення в судовому засіданні стала медична довідка. Під сумнів поставлено не просто факт доказу поважної причини не явки до судового засідання особи, а факт отримання документу про хворобу!

Право встановлювати причини та походження хвороби суспільством надано медикам. Їм належить право називати хворобу, встановлювати причину та походження хвороби. Всі перебіги медичних досліджень, призначень та лікування заносять в амбулаторну карту хворого і цей документ є власністю медичного закладу. По результату лікар виписує лист непрацездатності або довідку про хворобу, що надається відповідно до п.п.1 Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян затверженої Наказом Міністерства охорони здоров'я України від 13.11.2001 року №455 і зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 04.12.2001році №1005/6196.

Чи має право особа на погіршення стану здоров'я? 

В законодавстві України чітко визначено, що пацієнт має право на таємницю про стан свого здоров'я, факт звернення за медичною допомогою, діагноз, а також відомості одержанні при його медичному обстеженні. [.] Хоча останнім часом судова влада активно нехтує цим правом людини, мотивуючи цим не тільки свою недовіру до людини, а й до медичної системи і тим самим унеможливлює право людини на погіршення здоров'я в період судової тяжби. Якщо б це правило стосувалось виключно приватних медичних закладів, але недовіра часто виказується саме державним закладам!

Отже, якщо особа вирішила надати особисту інформацію в судовому засіданні у вигляді пояснень та як доказ листок тимчасової непрацездатності чи має право суд вимагати у лікарів підтвердження факту звернення до них особи (роблячі відповідні запити до поліклініки, викликаючи лікаря в судове засідання в якості свідка), чи є неповагою до суду неявка в судове засідання у зв'язку з погіршенням здоров'я?

Тож, якщо Ви захворіли, чхайте але на судове засідання з'являйтесь, можливо тоді судді звернуть увагу на Ваше право покращувати здоров'я.