суботу, 13 лютого 2016 р.

Чи буде в селі Демидів свій Еліта-Центр?

Так сталося, що село Демидів Вишгородського району на Київщині під час шаленого зростання цін не потрапило до складу елітних місць проживання. Хоча ціни у Демидові і зросли, однак не настільки, як наприклад Лютіж, Старі та Нові Петрівці, що знаходяться біля самісінького Київського моря. На території села існує лише декілька садових товариств створених місцевими бізнесменами в ті роки і лише в одному з них млявими темпами будується декілька житлових будинків. Під час проведення чемпіонату футболу 2012 року був збудований новий стадіон і на цьому будь-які істотні інвестиції у село закінчились. Не зважачи на те, що вільної землі на території села вже немає, все виглядає так: більшість старих хат радянської забудови, квартал в центрі з чотирьох і двох поверхівок, що будувались державними підприємствами у радянські часи і декілька малих приватних підприємств. Все як і в більшості райцентрів на території України.
 
Тут ми дізнаємося, що 15 лютого 2016 року призначена позачергова сесія Демидівської сільської Ради, на розгляд якої поставлено питання про будівництво .... 2-х дев’ятитиповерхових будинків. Не двох, не п'яти, не модних таунхаузів, а саме дев'ятиповерхових будинків. І це в селі без належної інфраструктури, навіть без інтернету.
 

Спочатку була радість - нарешті в село прийшов справжній інвестор, який дасть роботу мешканцям. Але все виявилося набагато банальнішим. Директором та єдиним засновником цього ТОВ “Альбатрос-ХХІ” ( код 34602829 ) із статутним фондом всього 37 тис. гривень ( що якраз “вистачить” на повноцінне будівництво багатоповерхівки ) є Несукай Ігор Володимирович, який проживає у Києві.
 
 
Ігор Володимирович вже має досвід будівництва таких об'єктів. В 2005 році, компанія ТОВ “Укрконтракт” ( код 21651641 ), в якій він і до цього часу є директором, а засновниками є громадяни Російської Федерації, взяла у інвесторів кошти на будівництво офісного центру в місті Києві по вул. Світлицького, 35. Як пояснюють інвестори на профільному сайті “Асоціації допомоги постраждалим інвесторам”, центр до цього часу не збудований, компанія збанкрутувала і гроші багатьом не повернуто. Числені форуми та публікації, створення громадського об'єднання по захисту прав свідчать про те, до цього часу грошові кошти інвесторам і не бажали повертати.
 
Як пояснює Державна архітектурно-будівельна інспекція Інспекція у своєму листі № 7/26-4772/5/2/-пд від 24.11.09р., будівельні роботи щодо будівництва цього офісного центру проводились самовільно.
 
На сьогодні, забудовник ТОВ “Укрконтракт” та підрядник ПП «Антарія Буд Інвест» — ліквідовані. А отже, “усі кінці у воду”.
 
 
 
Несукай І.В. через ТОВ “Альбатрос-ХХІ” є також засновником ТОВ “Охтирка-Будінвест” ( код 34802602 ) та ТОВ “Бізнес-Класік” ( 39871906 ), які зареєстровані за адресою так і недобудованого офісного центру по вул. Світлицького, 35 в м. Києві.
 
В свій час ТОВ “Охтирка-Будінвест” отримала земельну ділянку для будівництва багатоквартирного житлового будинку із оздоровчим комплексом в місті Охотирка. Як пояснив головний архітектор міста Роман Іншин, товариство не виконало умови договору та фактично перетворило ділянку у пустир. У 2014 році Охтирська міжрайонна прокуратура вжила заходи щодо повернення земельної ділянки місту.
 
Ще одне підприємство ДП "Оберіг -ХХІ" ( 34961921 ) було ліквідовано судом у зв'язку з неподанням декларацій. Реєстр судових рішень показує, що дане підприємство приймало участь в оборудці по неповерненню Піреус Банку грошових коштів у розмірі 3 мільйонів доларів США, взятих на будівництво вже згаданого офісного центру в місті Києві по вул. Світлицького, 35 і його власники "викинули на смітник", щоб не повертати борги.

Багато чого іншого видає нам пошук, але то іншим часом. А наразі, інших же об'єктів, які були б збудовані і здані в експлуатацію під керівництвом Несукай І.В. інтернет не знає. Враховуючи відсутність у статутному фонді компанії достатніх коштів навіть для викупу або оренди земельної ділянки, будівництво скоріш за все буде здійснюватись за кошти інвесторів. А вже яким чином не збудувати обіцяне і не повернути кошти таким інвесторам — Ігор Володимирович досвід має.
 
Чи планує громада долучитися до вивчення матеріалів з цього питання і не допустити повторення чергової Еліта-Центр але вже на території села Демидів?

Немає коментарів:

Дописати коментар