пʼятницю, 29 квітня 2016 р.

Оборудки Демидівського сільського Голови Світлани Обаль із землею.

Завершуємо наше журналістське розслідування про будівництво двох дев'ятиповерхівок в селі Демидів, яке бере початок із статей:  "Чи буде в селі Демидів свій Еліта-Центр?" та "Сумнівний забудовник. Історія із “запахом”, розкриттям факту вчинення на той час сільским головою Світланою Обаль кримінально-соціального злочину.

Історія бере свій початок з 2007 року, коли "фейковому" Дочірньому підприємству "Оберіг XXI" на сесії Демидівської сільської ради було погоджено місце розташування земельної ділянки під будівництво багатоповерхових житлових будинків в оренду терміном на 49 років.


 
Якщо згадати, про що ми писали в минулих статтях та порівняти: 2007 рік, якась невідома фірма, про яку немає жодної згадки в інтернеті, хоче будувати в Демидові ..... багатоповерхівки, і не одну, а дві, та ще і з 9-ти поверхами, в селі де не розвинута інженерна інфраструктура. Простіше кажучи - відсутні очисні споруди для для такого типу будинків.

В будь-якому випадку, у депутатів, якщо вони були не прямо зацікавлені у прийнятті такого рішення, повинні були б виникнути безліч запитань, як до самої фірми, так і до її діяльності, розміру статутного фонду, технічних можливостей будівництва, тієї ж ліцензії на будівництво тощо.

20.11.2008р. між сільським Головою та ДП "Оберіг XXI" укладається договір оренди терміном на 49 років.

А вже у 2009 році від цього підприємства надходить заява про відмову від земельної ділянки на користь такої ж невідомої нікому фірми - ТОВ "Альбатрос XXI".

І знову, жоден з свідомих депутатів підозріло не помітив у цьому підвоху і рішенням сільської ради було затверджено заміну сторони в угоді про пайову участь у розвитку соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури села Демидів та надано дозвіл на розробку технічної документації (кому?).



У грудні 2009 року Демидівська сільська рада без жодних заперечень приймає рішення про припинення права оренди земельної ділянки ДП "Оберіг XXI" та надання цієї ж земельної ділянки ТОВ "Альбатрос XXI".



Звернувшись до статті 134 Земельного Кодексу, яка була діючою на час прийняття Демидівською сільскою радою рішень щодо передачі земельної ділянки новому орендарю, бачимо наступне:
1. Земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них (оренда, суперфіцій, емфітевзис), у тому числі з розташованими на них об'єктами нерухомого майна державної або комунальної власності, підлягають продажу окремими лотами на конкурентних засадах (земельних торгах), крім випадків, встановлених частиною другою цієї статті.
Під винятки з цього правила встановлені другою частиною статті ТОВ "Альбатрос XXI" не підпадає. Станом на 2009 рік, передавати в оренду земельні ділянки можна було лише шляхом продажу даного права на аукціоні.
 
На наш редакційний запит, нинішній сільський голова В.Дідок, захищаючи колишнього сільського голову (а можливо і себе як тодішнього депутата сільської ради) відповів наступне:
 
 
Сілький голова, мабуть не має доступу до мережі інтернет із сайтом Верховної Ради України, де розміщені усі Закони, у тому числі їх попередні редакції. Тому ми припускаємо, що він просто помилився, надаючи відповідь на редакційний запит, оскільки пункт 3 Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння будівництву", який прийнятий  у вересні 2008 року, дійсно передбачає, що:

Прийняті і не виконані до набрання чинності цим Законом рішення відповідних органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування про погодження місця розташування об'єкта або про надання дозволу на розроблення проекту відведення земельної ділянки зберігають чинність протягом двох років з дня набрання чинності цим Законом.


Але норма, про те, що "передача в оренду таких земельних ділянок із земель державної та комунальної власності здійснюється без проведення земельних торгів (аукціонів)" з'явилась у цьому Законі лише 29 червня 2010 року із прийняттям Закону N 2367-VI - тобто через рік після прийняття Демидівською сільською радою рішення про передачу земельної ділянки в оренду без аукціону ТОВ "Альбатрос XXI" терміном на 49 років.

"Фейкова" компанія ТОВ "Альбатрос XXI" не погоджувала місце розташування земельної ділянки, не отримувала дозволу та не розробляла проект відведення земельної ділянки (це робив інший орендар), а тому ця земельна ділянка повинна була в обов'язковому порядку бути виставлена на земельні торги.

Зважаючи на те, що депутами сільських рад часто стають особи, які не мають не тільки вищої освіти, а навіть елементарних знань в управлінні громадою, її майном та землею, цим користуються нечисті на руку особи, які під прикриттям "фейкових" компаній привласнюють громадські землі, особливо в 30 кілометровій зоні біля Києва.

Ми не перші хто пише про оборудки із землею колишнього Демидівського сільського голови Світлани Обаль. В жовтні 2015 року вишгородська газета "На самом деле" опублікувала статтю "Над Демидовом — примари з минулого", в якій розповідається про незаконний розподіл десятків гектар землі.



Матеріали нашого журналістського розслідування будуть направлені до правоохоронних органів, у тому числі до новоствореного Національного Антикорупційного бюро, а нинішнім депутатам Демидівської сільської ради необхідно подумати про визнання недійсним договору оренди укладеним із ТОВ "Альбатрос XXI" на підставі перевищення колишніми посадовими особами норм законодавства.


Дякуюємо за надану правову консультацію із земельного права адвокату Сергію Катишеву.

четвер, 14 квітня 2016 р.

Професійний скаржник. Як скористатись державним часом на власну втіху.

Іванов О.С., користуючись своїм правом звернення до суду, використовує державний час на власний розсуд.

У кримінальній справі за підозрою [померлого] Помазана С.С., Іванов О.С. разом зі своїм адвокатом Кононовим М.А. подають скарги на абсолютно всі дії слідчого і прокурора. Навіть якщо дії посадових осіб відповідають нормам законодавства.

Останню епопею зі скаргами Іванов О.С. взагалі влаштував грандіозну.

Адвокат Кононов М.А. подав спочатку одну скаргу на постанову слідчого про закриття кримінального провадження, а за відмовою у зв’язку з неправильно оформленою, подав заново аналогічну, щоб точно вже розглянули. Ці скарги були автоматично розподілено на різних суддів у Богунському районному суді міста Житомир. І замість того, щоб повідомити одному з суддів про скарги-близнюки, Іванов з Кононовим доводять розгляд обидвох скарг до Апеляційного суду Житомирської області.

Безкаранність професійних скаржників у суддівській системі безперешкодно дозволяє йому маніпулювати часом суддів, прокурора і слідчого. Іванов О.С. дозволяє собі, начеб то за станом здоров'я не з'являтись у засідання, як до однієї так і до другої колегії суддів та через адвоката наполягати на особистій присутності у кожному судовому засіданні.

Адвокат захисту у судових засіданнях неодноразово наголошував на скаргах-близнюках та цю думку почули лише у колегії під головуванням судді Євстаф’євої Т.А.

Наразі відбувається впорядкування документів, але гроші платників витрачено, час посадових осіб витрачено і це лише за однієї забаганки професійного скаржника.