понеділок, 1 серпня 2016 р.

Цар села Демидів. Історія друга. Ростислав Ільїч, депутат-сепаратист

Знайомтесь, це Ростислав Ільїч, депутат Демидівської сільської ради Вишгородського району.


Він житель багатогранного села Демидів, в якому живут переважно гарні люди. Вони охайні, дбають про свій будинок та клаптик землі, піклуються про дітей, але не хочуть (або не вміють) приймати активну участь в житті села. Це призводить до того, що до влади приходять місцеві "царьки" або одіозні особи.

4 липня 2016 року редакція газети була присутня на черговій сесії Демидівської сільської ради, на якій розглядалися різні питання щодо відведення земельних ділянок, податків, членів виконавчого комітету, премій та багато іншого.

Порядок проведення таких сесій сільських рад регулюється Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні" та затвердженим цими ж радами власними регламентами. Сесії рад є відкритими, на них можуть бути присутні будь-які особи, а виступи на на них є публічними.

На редакційний запит редакції, Демидівська сільська рада в особі секретаря Людмили Іванової, відмовилась надати копію регламенту, тому ми не знаємо, як же депутати встановили власний порядок проведення засідань.


Ця сесія Демидівської сільської ради завершилась скандалом, який не вчиняли жодні нормальні посадові особи з часу повалення режиму Януковича. На завершення сесії, депутат Ростислав Ільїч публічно виконав гімн Радянського Союзу.


Це в той час, коли Росія веде відкриту війну проти України. В той час, коли тільки в селі Демидів мобілізовано 70 мешканців. Це є настільки антиморально по відношенню до жителів села, народу України, що пояснень вчинку немає.

Як видно з відео, сільський голова Василь Дідок не тільки жодного зауваження не зробив, а навіть не відреагував. Можливо він і сам дотримується сепаратиських поглядів?


Виконання гімну СРСР у відповідності до ст. 436-1 КК України, є злочином:

1.Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів. Виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, у тому числі у вигляді сувенірної продукції, публічне виконання гімнів СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних та автономних радянських республік або їх фрагментів на всій території України, крім випадків, передбачених частинами другою і третьою статті 4 Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки", - карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

2. Ті самі дії, вчинені особою, яка є представником влади, або вчинені повторно, або організованою групою, або з використанням засобів масової інформації, - караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Про даний факт доведено до відома правоохоронних органів та служби безпеки, оскільки без усякого сумніву, депутат Демидівської сільської ради Ростислав Ільїч за таку антидержавницьку та, нашу думку, сператистську поведінку, повинен бути притягнутий до відповідальності.

Дана стаття є продовження циклу "Цар села Демидів" Історія перша. Цареві посіпаки Іванова та Артемчук. Далі буде.

Фотоматеріали використані з відкритих джерел.

Антоніна Чорна
спеціально для газети "Сектор Життя"