суботу, 23 лютого 2019 р.

Алгоритм дій якщо ви зазнаєте домашнього насильства:

 
1. Заздалегіть складіть план дій давши відповіді на наступні запитання: що робити, куди піти у разі небезпеки; які речі найнеобхідніші для вас, для дітей, важливі документи, важливі контакти та адреси. 

2. Визначте декілька імовірних місць тимчасового перебування у разі небезпеки. 

3. Подумайте про можливе вирішення юридичних питань, порадьтесь з юристом, адвокатом або зверніться до соціальної служби, зателефонуйте на Національна "гарячу лінія" з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації 0 800 500 335 або 116 123 (короткий номер з мобільного). 

4. Подбайте про уникнення в подальшому додаткової психологічної травми для дітей, підготуйте документи та подайте клопотання про те, щоб дітей віддавали винятково вам до керівника освітньої установи.

5. В разі отримання тілесних ушкоджень від кривдника терміново зверніться до медичної установи та повідомте про такий факт поліцію. 

6. При потребі скористайтеся безоплатними психологічними консультаціями соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. 

7. В разі якщо всі попередні пункти виконати не є можливим і ситуація застала вас зненацька телефонуйте до поліції за номером 102 (спецпідрозділи «Поліна» діючи в рамках закону убезпечать від насилля вас та ваших дітей) 

8. Якщо ви дитина і зазнаєте насилля від батьків зателефонуйте на Національну дитячу “гарячу лінію” 0 800 500 225 або 116 111 (для дзвінків з мобільного)



ЗАКУПІВЛІ В ЛНР



Привіт наші читачі, сьогодні ми поговоримо, як проходять допорогові закупівлі в так званій Луганській Народній Республіці - візьмемо окрему тему: закупівель між державними установами та приватними охоронними підприємствами.

Допорогові закупівлі здійснюються в ЛНР згідно постанови рейкового «Кабінету Міністрів ЛНР» від 29 грудня 2015року №02-04/408/15 «Про закупівлю товарів, робіт і послуг на території Луганської Народної Республіки».

Донедавна представники приватних охоронних підприємств завдяки своїм знайомствам і особистим стосункам знаходили об'єкти для охорони, та з прийняттям постанови «Ради Міністрів ЛНР»,  яка мала б забезпечувати ефективне використання бюджетних коштів цього не сталося. Відповідно до ст.ст. 77, 86 Тимчасового Основного Закону (Конституції) ЛНР,  затвердити Порядок закупівлі товарів, робіт і послуг на території так званої ЛНР. Окремо встановили, що вартість предмета закупівлі, тобто сума пропозиції конкурсних торгів, сума договору і пов'язані з ними показники будуть визначаться в «російських рублях».

Але це не найголовніше, найцікавіше в цьому, що деякі керівники, як з боку охоронних підприємств, так і державних установ ЛНР пішли на змову з керівниками цих підприємств для просування певних охоронних підприємств. З метою охорони в своїх установах,  ми повинні не забути про «відкат» з боку керівників охоронних підприємств, про банального хабара.

Так нещодавно одне охоронне підприємство виграло тендери на послуги охорони в регіональних управліннях Пенсійного Фонду ЛНР, а саме це ТОВ «Валдай», правильніше буде  сказати: недержавна служба охорони. Керівником даного підприємства є Мельник Микола Максимович, який також і є Президентом федерації боксу Луганщини. Так керівник даного підприємства в змові з деякими керівниками регіональних управлінь Пенсійного фонду ЛНР і директором охоронного підприємства ТОВ «Глобус» надали документи перед проведенням торгів, з явною перевагою ТОВ «Валдай». Тут, як зверне увагу наш читач, мається на увазі шахрайство з боку одних і отримання хабара з боку інших, так як просувати інтереси будь-якого підприємства безоплатно не кто не буде, ось і на обличчя - корупція. А всі кричать що ЛНР і ДНР це народні республіки, все для народу. Певного народу, який сидить біля годівниці, як завжди це у нас робиться.

Як нам стало відомо відносно даного підприємства, а мається на увазі ТОВ «Валдай» в 2015 році порушено кримінальну справу за ст. 191 КК ЛНР, тобто здійснення підприємницької діяльності без реєстрації або без ліцензії у випадках, коли така ліцензія обов'язкове, якщо це діяння зашкодило великі збитки громадянам, організаціям або державі. Збитки, заподіяні чималі. Так, згідно з висновком фахівців в бюджет було недоотримано від приватних охоронних структур близько шести мільйонів «російських рублів». І, що цікаво, дане підприємство охороняє і Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ), філія якого розташована в м. Луганську. 

Як може підприємство в відношенні, якого порушено кримінальну справу, працювати спокійно і тим більше охороняти МКЧХ?

Напрошується висновок заради чого все це сталося, заради чиєї кишені годівниця пустою не залишилась. І правоохоронні органи нуль уваги, на дані підприємства, може, звичайно, так і треба в вільній республіці, або правоохоронні органи теж мають свій інтерес? А уряд так званої фейковій республіці все таки повернеться обличчям до народу і налагодить діалог з нашим урядом. І глава так званої республіки внесе поправки в законодавство або ж поміняє його, і жителі міста Луганська та підприємці нашого регіону зможуть жити і працювати спокійно в нашому місті. 

На цьому все, до нових зустрічей.
          З повагою Ваш позаштатний кореспондент у зоні окупованої території Alex Greg.

пʼятницю, 1 лютого 2019 р.

"Мазератті" Скрипки та слідчі військової прокуратури

Про зловживання антитерористичними статтями Кримінального кодексу України правоохоронними органами розповіли  учасники прес-конференції в прес-центрі ЛІГИ.

Як повідомив адвокат Микола Павленко: -"Стороною захисту, народним депутатом Валерієм Карпунцовим, в присутності представників ЗМІ були оприлюднені факти зловживань посадовим становищем прокурорів військової прокуратури. Одразу після цього умови утримання в СІЗО Сергія Скрипки пожорсткішали. Сергія мали перевести в бруднішу камеру, залякують утриманням з арештантами хворими на СНІД та туберкульоз. Так злочинна система реагує на викриття “бізнесу на неволі”".
Народний депутат України, заслужений юрист України, доктор юридичних наук Валерій Карпунцов нагадав, що з початком російської агресії законодавець посилив антитерористичне законодавство. Відповідно, були розширені повноваження правоохоронних органів.
"Але, на жаль, з часу Революції Гідності при владі залишилися також прислужники команди Януковича, в тому числі і в правоохоронних органах: вони мімікрували", - констатував парламентарій. – “Слідчий два дні їздив на “Мазератті” вилученому у підозрюваного”, - повідомив Карпунцов.

Голова АТ "Інтайтл", адвокат, кандидат юридичних наук Микола Павленко виклав обставини справи Сергія Скрипки. За його словами, правоохоронні органи зловживають антитерористичними статтями. "У нашій статистиці десятки, сотні осіб носять ярлик терориста", - констатував юрист.

Він вважає, що використовуючи штучні приводи для перекладу перспективних, з точки зору матеріального достатку, осіб в категорію підозрюваних в скоєнні терористичних актів, силовики фактично отримують заручника, який позбавляється громадянських прав, і утримується в місцях попереднього ув'язнення.

При цьому слідчі судді, головним обов'язком яких є судовий контроль за дотриманням прав і охоронюваних законом інтересів учасників процесу, в тому числі і підозрюваних, тільки обслуговують інтереси правоохоронного відомства, не заглиблюючись в питання законності кримінально-правової кваліфікації дій особи за ст.258 КК України .

Ще більш ганебна ситуація склалася на стадії апеляційного оскарження постанов слідчих суддів про обрання (продовження терміну) запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Як показує практика Київського апеляційного суду, апелянт не може реалізувати своє право на апеляційне оскарження відповідної постанови, оскільки представники ГВП, не з’являються на судове засідання шість разів поспіль протягом 8 місяців(!), а суд апеляційної інстанції не реагує на таку бездіяльність прокуратури.

Ми будемо продовжувати слідкувати за цією справою.