суботу, 23 лютого 2019 р.

Алгоритм дій якщо ви зазнаєте домашнього насильства:

 
1. Заздалегіть складіть план дій давши відповіді на наступні запитання: що робити, куди піти у разі небезпеки; які речі найнеобхідніші для вас, для дітей, важливі документи, важливі контакти та адреси. 

2. Визначте декілька імовірних місць тимчасового перебування у разі небезпеки. 

3. Подумайте про можливе вирішення юридичних питань, порадьтесь з юристом, адвокатом або зверніться до соціальної служби, зателефонуйте на Національна "гарячу лінія" з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації 0 800 500 335 або 116 123 (короткий номер з мобільного). 

4. Подбайте про уникнення в подальшому додаткової психологічної травми для дітей, підготуйте документи та подайте клопотання про те, щоб дітей віддавали винятково вам до керівника освітньої установи.

5. В разі отримання тілесних ушкоджень від кривдника терміново зверніться до медичної установи та повідомте про такий факт поліцію. 

6. При потребі скористайтеся безоплатними психологічними консультаціями соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. 

7. В разі якщо всі попередні пункти виконати не є можливим і ситуація застала вас зненацька телефонуйте до поліції за номером 102 (спецпідрозділи «Поліна» діючи в рамках закону убезпечать від насилля вас та ваших дітей) 

8. Якщо ви дитина і зазнаєте насилля від батьків зателефонуйте на Національну дитячу “гарячу лінію” 0 800 500 225 або 116 111 (для дзвінків з мобільного)



Немає коментарів:

Дописати коментар