суботу, 23 лютого 2019 р.

ЗАКУПІВЛІ В ЛНР



Привіт наші читачі, сьогодні ми поговоримо, як проходять допорогові закупівлі в так званій Луганській Народній Республіці - візьмемо окрему тему: закупівель між державними установами та приватними охоронними підприємствами.

Допорогові закупівлі здійснюються в ЛНР згідно постанови рейкового «Кабінету Міністрів ЛНР» від 29 грудня 2015року №02-04/408/15 «Про закупівлю товарів, робіт і послуг на території Луганської Народної Республіки».

Донедавна представники приватних охоронних підприємств завдяки своїм знайомствам і особистим стосункам знаходили об'єкти для охорони, та з прийняттям постанови «Ради Міністрів ЛНР»,  яка мала б забезпечувати ефективне використання бюджетних коштів цього не сталося. Відповідно до ст.ст. 77, 86 Тимчасового Основного Закону (Конституції) ЛНР,  затвердити Порядок закупівлі товарів, робіт і послуг на території так званої ЛНР. Окремо встановили, що вартість предмета закупівлі, тобто сума пропозиції конкурсних торгів, сума договору і пов'язані з ними показники будуть визначаться в «російських рублях».

Але це не найголовніше, найцікавіше в цьому, що деякі керівники, як з боку охоронних підприємств, так і державних установ ЛНР пішли на змову з керівниками цих підприємств для просування певних охоронних підприємств. З метою охорони в своїх установах,  ми повинні не забути про «відкат» з боку керівників охоронних підприємств, про банального хабара.

Так нещодавно одне охоронне підприємство виграло тендери на послуги охорони в регіональних управліннях Пенсійного Фонду ЛНР, а саме це ТОВ «Валдай», правильніше буде  сказати: недержавна служба охорони. Керівником даного підприємства є Мельник Микола Максимович, який також і є Президентом федерації боксу Луганщини. Так керівник даного підприємства в змові з деякими керівниками регіональних управлінь Пенсійного фонду ЛНР і директором охоронного підприємства ТОВ «Глобус» надали документи перед проведенням торгів, з явною перевагою ТОВ «Валдай». Тут, як зверне увагу наш читач, мається на увазі шахрайство з боку одних і отримання хабара з боку інших, так як просувати інтереси будь-якого підприємства безоплатно не кто не буде, ось і на обличчя - корупція. А всі кричать що ЛНР і ДНР це народні республіки, все для народу. Певного народу, який сидить біля годівниці, як завжди це у нас робиться.

Як нам стало відомо відносно даного підприємства, а мається на увазі ТОВ «Валдай» в 2015 році порушено кримінальну справу за ст. 191 КК ЛНР, тобто здійснення підприємницької діяльності без реєстрації або без ліцензії у випадках, коли така ліцензія обов'язкове, якщо це діяння зашкодило великі збитки громадянам, організаціям або державі. Збитки, заподіяні чималі. Так, згідно з висновком фахівців в бюджет було недоотримано від приватних охоронних структур близько шести мільйонів «російських рублів». І, що цікаво, дане підприємство охороняє і Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ), філія якого розташована в м. Луганську. 

Як може підприємство в відношенні, якого порушено кримінальну справу, працювати спокійно і тим більше охороняти МКЧХ?

Напрошується висновок заради чого все це сталося, заради чиєї кишені годівниця пустою не залишилась. І правоохоронні органи нуль уваги, на дані підприємства, може, звичайно, так і треба в вільній республіці, або правоохоронні органи теж мають свій інтерес? А уряд так званої фейковій республіці все таки повернеться обличчям до народу і налагодить діалог з нашим урядом. І глава так званої республіки внесе поправки в законодавство або ж поміняє його, і жителі міста Луганська та підприємці нашого регіону зможуть жити і працювати спокійно в нашому місті. 

На цьому все, до нових зустрічей.
          З повагою Ваш позаштатний кореспондент у зоні окупованої території Alex Greg.

Немає коментарів:

Дописати коментар