четвер, 19 березня 2020 р.

Медики б'ють на сполох! Розтини тіл померлих від вірусу проводять без масок і рукавичок!


Днями соціальні мережі облетів відеоролик в якому демонстрували як одягаються медики на виїзд до хворого в Італії: маски, рукавички, шапочки, халати, бахіли, ще одні рукавички.. У медиків в України хіба що маска є, і та куплена за власні кошти, і по нормі має бути одноразова на кілька годин, а по факту, як складеться.

Ще більший головний біль медиків починається за кадром первинної медичної допомоги. Там, куди не ступають ноги міністра, МОЗу та звичайних людей, живих принаймні. Бюро судово-медичної експертизи.

У своїй facebook сторінці Андрій Моргун працівник Харківського бюро судово-медичної експертизи написав таке:
"Станом на 19.03.2020 в Харківському, та мабуть і в інших бюро судово-медичної експертизи ніяких надходжень ізоляційних (захисних) халатів, масок; ізоляційних (захисних) халатів разом із рукавичками, захисних окулярів або щиток, не говорячи про швидкі тести, одноразові стерильні поліпропіленові кріофлакони з гвинтовими кришками, та логістики доставляння їх до спеціальних лабораторій - немає. Керівництво бюро має розуміти, що незахищеність співробітників буде мати пагубні наслідки для населення, адже саме співробітники, які перші зітнуться з вірусом, стануть вогнищем поширення, як на своїх рідних, так і на співмешканців. Праскою вірус не зупинити - це досвід Китаю Європи та інших країн. Що вже зіштовхнулися з ним. Нарешті треба вже діяти та вимагати, бо може стати запізно!"



Звичайно до МОЗ медиками  направлено лист з проханням затвердити рекомендації щодо розтину трупів осіб з підозрою на COVID-19, а також з необхідним оснащенням для судово-медичних експертів. Проте і досі відповіді не отримано!


МОЗ не вперше ігнорує прохання щодо забезпечення судово-медичної служби потребами, вважаючи цю галузь науки непотрібною. Втім, наголосимо, що саме судово-медичні експерти першими виїжджають на місце події разом із працівниками правоохоронних органів на трупи осіб, які могли бути інфіковані. Крім того, на сьогоднішній день експерти не мають навіть масок. Таким чином, судово-медичні експерти можуть бути джерелом зараження інфекцією.

Кожен начальник бюро судово-медичної експертизи повинен негайно!!! звернутися до органів місцевого самоврядування (Облздрави) з проханням виділити необхідне оснащення, а вони, у свою чергу, повинні забезпечити бюро згідно затвердженого переліку.

Проте, кожна медична установа на сьогодні звітує про закупівлю та надходження обладнання і засобів захисту виключно для первинних та профілактичних засобів у боротьбі з вірусами абсолютно забуваючи про те, що зараженні та померлі несуть ще більшу небезпеку за неналежного устаткування та забезпечення бюро. 

Життя швидкоплинне – цінуйте кожну хвилину!


Будьте здорові! 

#www.sektorlife.info 


8 коментарів:

  1. Я вважаю, що розтин за таких умов взагалі питання спірне. Навіщо? Щоб підтвердити факт загибелі від коронавірусу? Статистика? Судово-медичних експертів по всій країні осіб 200? Чи маємо ми ризикувати їхнім життям? Чи виправдано це?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А якщо за життя хворого не виявлено коронавірусної хвороби і на розтині є ознаки вірусної пневмонії? І підтвердити може лише вірусологічна лабораторія. Що робити експерту? Як діяти? Адже таких фактів приховувати неможна.

      Видалити
  2. В основу статьи легли утверждения, позволяющие признать автора Капитаном Очевидностью.

    ВідповістиВидалити
  3. Будь-який труп з насильницькою смертю або з підозрою на таку єє об'єкто дослідження експерта!!! Ми не знаємо,яка причина смерті і робимо розтин різних трупів! Ніхто при цьому не гарантує, що померла особа не інфікована!

    ВідповістиВидалити
  4. Дійсно, нащо розтин за таких умов. Що це допоможе з'ясувати - підтвердити смерть від коронавірусу? Для чого це? Лише зайва можливість інфікування під час перевезення до бюро СМЕ, знаходження і роботи з тілами там, та перевезення звідти...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А якщо за життя хворого не виявлено коронавірусної хвороби і на розтині є ознаки вірусної пневмонії? І підтвердити може лише вірусологічна лабораторія - виділивши відповідні віруси. Що робити експерту? Як діяти? Куди звертатись? Яка вірусологічна лабораторія прийме трупний матеріал. Адже таких фактів приховувати неможна. З іншого боку, під маскою нової вірусної хвороби можна приховати злочини, а сказати, що то коронавірус не розтинати.

      Видалити
  5. В ДОБСМЕ з начальником-корупціонером вже й на сполох не б ють. Як забороняли ставити переохолодження, так і забороняють діагностувати коронавірус

    ВідповістиВидалити