неділю, 27 грудня 2020 р.

суддя Радзівіл і кругова порука суддів Броварів

фото-скрін із ютюб каналу 

Кругова порука суддів Броварського міськрайонного суду досягає свого апогею у справі будинку по вулиці Симоненка, 41! Всі домовленості місцевої знаті із суддею Радзивіл Аліною закінчились нікчемністю у Апеляційному суді Київської області.

Чи будуть задоволенні сторони процесу суд, звісно, не має цікавити, адже Закон є вища справедливість. Та, так буває лише у тих випадках, коли суддя не є заангажованою особою. Прийняти врівноважене рішення для Аліни Григорівни у справі про скасування державної реєстрації стало важкою справою. Це визнає трійка суддів Апеляційної інстанції:

«…Закриваючи провадження по даній справі суд першої інстанції виходив з того, що суди розглядають вимоги щодо реєстрації майна, майнових прав, інших реєстраційних дій, якщо такі вимоги є похідними від спору щодо такого майна або майнових прав, разом з тим, позовні вимоги про спірні правовідносини щодо такого майна, позивачем не заявлялись.

Колегія суддів не погоджується з вищевказаними висновками суду першої інстанції, з огляду на таке…»

Не стало дивуванням і той факт, що суддя Радзівіл не змогла вправно обгрунтувати позицію суду, не змогла визначити основу закрученого питання протиправної реєстрації квартир (будинку) у Броварах. Її рішення було написано наче студентом першого курсу юрфаку – піддиктовку у телефонній трубці. Про що має свою думку суд вищої інстанції:

«…Крім того, дослідивши наявні в матеріалах справи докази, колегія суддів прийшла до висновку, що на даній стадії судового розгляду, суд першої інстанції дійшов передчасного висновку щодо відсутності у даній справі предмету спору, оскільки вказане питання, в даному випадку, може бути вирішене судом за результатами розгляду цієї справи по суті.

Враховуючи вищенаведене, колегія суддів дійшла висновку, що постановлену ухвалу не можна назвати законною та обґрунтованою у зв`язку з чим, вона підлягає скасуванню…»

 Тепер, справу повернуто на продовження розгляду першої інстанції – тобто, судді Радзівіл дали другий шанс виправити свої помилки у попередньому рішенні.

Чи виправить Аліна Григорівна недолугість Ухвали Броварського міськрайонного суду Київської області від 01 жовтня 2020 року для нас стане цікавим відкриттям 2021 року.

На момент виходу статті справу до розгляду ще не призначено. А от Постанова Київського апеляційного суду у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ: судді-доповідача -  Вербової І.М.,  суддів Саліхова В. В., Шахової О. В. Вже вступила у законну силу і оскарженню не підлягає.

Таким чином Постановою внесено ще один блок доказів до фундамента махінаційних дій родини Багмутів у Броварах.

 Із повним текстом Постанови можна ознайомитись на сайті судової влади.




вівторок, 8 грудня 2020 р.

Як поновитись на посаді

 

Шостий апеляційний адміністративний суд

виніс чергове та остаточне рішення кадровому «бєспрєдєльному» флешмобі

на користь головного юриста Держгеонадр Крістіни Браіловської,

визнавши бездіяльність Держгеонадр щодо непоновлення її на посаді.

Чиновникам Держгеонадр недвозначно пояснили, що «поновлювати» державних службовців

на неіснуючій посаді неможна, оскільки це суперечить не тільки закону, але й здоровому глузду.

Рішення суду прийнято у справі спрощеного провадження, тому не підлягає касаційному оскарженню.

Правда і закон взяли верх. Юриспруденції в Україні бути.

 

Повністю втративши прострацію, чинний директор Юридичного департаменту Сергій Губа , який обіймає посаду незаконно, подав касаційну скаргу на рішення суду, яке винесено в спрощеному провадженні та оскарженню не підлягає. Цікаво, на що саме розраховують відомі на всю Україну «борці з корупцією»: що Верховний Суд відкриє касаційне провадження там, де воно не підлягає відкриттю, та ще й на додаток пропише в рішенні суду, що непоновлений чиновник повинен повторно доводити в суді своє право на поновлення, продемонструвавши апогей вибіркового правосуддя, знищивши в хлам судову практику та поправши всі права людини, закріплені українським законодавством та міжнародними конвенціям?

Креативно,сюрреалістично, проте малограмотно.

За фактом незаконного звільнення чиновниці щодо екс-Голови

Держгеонадр ініційовано кримінальне провадження.

Рішення суду про поновлення на посаді, яке підлягає негайному виконанню, проголошене Іменем України, не виконується «відреформованими» Держгеонадрами 11 місяців.

За фактом ініційовано відповідне провадження.

 

Завершено один з найскладніших кадрових процесів в Державі. Юрист Крістіна Браіловська довела, що без наявності будь-якого адміністративного тиску законом порушників можна поставити на місце.

Згідно з рішенням ОАС м. Києва від 24.02.2020 у справі № 640/18993/19 Браіловську Крістіну було поновлено на посаді начальника Юридичного управління. Це рішення було залишено в силі судом апеляційної інстанції, а касація відмовила у відкритті через відсутність підстав для оскарження. Оскільки розгляд справи здійснювався в порядку спрощеного провадження. Всі рішення суду у цій справі касаційному оскарженню не підлягають, що визначено відповідною ухвалою Верховного Суду України від 23.07.2020.

Ухвала





Тобто чиновниця виграла всі три інстанції про поновлення на посаді.

Нагадуємо. Екс-керівником Держгеонадр Олегом Кирилюком, звільненим за корупцію, проти чиновниці з метою незаконного відсторонення, звільнення, переслідування та тиску з особистих мотивів було ініційовано два штучних дисциплінарних провадження, що встановлено рішенням Шостого апеляційного адміністративного суду від 15.10.2020 у справі № 826/15538/18. Суд касаційної інстанції цілком правомірно не знайшов підстав для його касаційного оскарження та ухвалою від 02.12.2020 у справі № 826/15538/18 підтвердив факт грубого порушення прав Позивача.

Раніше про ці обставини ми повідомляли у статті від 02 листопада 2020.

В період відсутності Браіловської К.Е. на робочому місті було навмисно змінено штатний розпис і замість посади начальника Юридичного управління введено посаду директора Юридичного департаменту. Штатний розпис Держгеонадр, де існувала посада начальника Юридичного управління, визнано таким, що втратив чинність.

Згідно із законом, судовою практикою, вимогою державного виконавця, висновками експертиз, європейською практикою поновлення в таких випадках здійснюється шляхом введення до чинного штатного розпису скороченої посади або шляхом поновлення на рівнозначній посаді.

Держгеонадра станом на даний час рішення суду не виконали та більше того, аби усунути сильного суперника від можливості повернення на робоче місце, керівництво вдалось до формальних кадрових маніпуляцій.

Її було «поновлено» на неіснуючій посаді, тобто на посаді, якої нема. Головний юрист служби Сергій Губа, який на даний час обіймає цю посаду, даючи Роману Опімаху цей наказ на підпис, «забув» йому повідомити, що це службове підроблення. Що поробиш – своя сорочка ближча.

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду (Костюк Л.А., Кобаль М.І., Бужак Н.П.) зрозумілим законним рішенням припинила цей кадровий колапс, визнала протиправною бездіяльність Голови Держгеонадр Романа Опімаха щодо невиконання рішення Окружного адміністративного суду міста Києва в частині поновлення Браіловської Крістіни Едуардівни на посаді.

Колегія суддів чітко зазначила, що рішення Окружного адміністративного суду м. Києва фактично не виконано.

Колегія чітко зауважила, що у разі скорочення посади, на якій працював незаконно звільнений працівник, для виконання рішення суду роботодавець повинен поновити працівника на рівнозначній посаді або внести відповідні зміни до штатного розпису.

Аналогічна правова позиція викладена в ухвалі Верховного Суду України.

Обставина один раз встановлена судом не підлягає повторному доведенню. Право на поновлення на посаді згідно чинного штатного розпису вже доведено судом касаційної інстанції.

Зазвичай такі речі в суді доказувати не треба, вони очевидні і зрозумілі.

Це повністю співпадає з позицією державного виконавця та Висновком науково-правової експертизи НАН України.

Іншої позиції тут бути не може. Закон є закон.

2 вимоги, штраф

 












Оскільки в цьому випадку наявна рівнозначна посада директора Юридичного департаменту, поновлення в цьому випадку може бути здійснено в один єдиний спосіб - шляхом звільнення особи, яка на даний час обіймає рівнозначну посаду директора Юридичного департаменту згідно чинного штатного розпису на підставі пункту 6 статті 40 КЗпП України (у зв'язку з поновленням на роботі працівника, який раніше виконував цю роботу) та поновлення на цій посаді Браіловської К.Е. як незаконно звільненого працівника.

Представник Відповідача в судовому засіданні визнала, що фактичний допуск Браіловської К.Е. до виконання посадових обов'язків не відбувся, в неї немає і не може бути посадових обов'язків, робочого місця та підлеглих осіб в управлінні, оскільки посади, на яку її ніби-то «поновлено», не існує.

Відповідь на всі питання у представника Держгеонадр була одна – «Браіловська не з'являється». Виникає цілком слушне питання, куди вона в принципі має з'являтись: посади, на яку її «поновлено» в штатному розписі не існує, робочого місця та посадових обов'язків відповідно немає, підлеглі переведені в чинний штатний розпис у рівнозначний підрозділ (до якого Бріаловську К.Е., власне, і має бути поновлено), заробітна плата не нараховується. Чи, можливо, вона має сидіти в коридорі «на табуретці»? Із заробітною платою окреме питання, оскільки нараховуватись на неіснуючу посаду на державній службі вона в принципі не може.

Також виникає питання, хто ж така Крістіна Браіловська, що через неї готові були зламати всю судову практику в країні та заново прийняти Кодекс адміністративного судочинства без правових принципів.

Раніше ЗМІ розповідали історію звільнення керівника юридичної служби Держгеонадр Крістіни Браіловської. До речі, саме вона є автором та розробником проекту електронних торгів на користування надрами, які підняли престиж геології в цілому та приносять бюджету мільйонні статки, про що знають всі. Проте деякі «талановиті» діячі вважають за можливе на чужих здобутках побутувати собі піар-компанію.

Юрист 13 років працює в галузі екології та геології. Є автором та розробником практично всіх дерегуляційних ініціатив в галузі.

Підстав для її звільнення у попереднього керівника Держгеонадр Олега Кирилюка не було. Тому він вдався до підкидання до кабінету грошових коштів (які вона випадково знайшла сама в шухляді столу), взлому особистого кабінету і викидання з нього особистих речей, тримання рік під штучними дисциплінарними провадженнями, які завершились  нічим.

Цей «видатний» діяч роками не вилазить з НАБУ. Допрацювався.

Раніше ми повідомляли про постанову Шостого апеляційного адміністративного суду, яка розставила крапки над «і» у справі ініціювання штучних дисциплінарних проваджень на підставі наклепів щодо Крістіни Браіловської та грубого порушення закону під час оціювання її щорічної діяльності.

Поступове вигравання Крістіною Браіловською судових процесів та усвідомлення факту неможливості її ушкодження призвело до повної шизофренії та банальної помсти у учасників процесу. Їй погрожували штучним криміналом, ламали салон авто, ставили за нею «ноги», взламували інтернет-сигналізацію. Про все це було повідомлено правоохоронні органи.

Не дивлячись на те, що група бєспрєдєльщиків, що не давала спокою державним установам та професійним людям, яку відсунули від смачного корита в Держгеонадрах, на чолі зі «смотрящим» Олега Кирилюка Олегом Поповим в прямому сенсі бігала за кожним її папірцем вже два з половиною роки, і судячи з характеру деяких незаконних маразматичних рішень скрізь сувала хабарі, процес наведення ладу та відновлення справедливості успішно завершено.

За фактом незаконного звільнення чиновниці щодо екс-очільника Держгеонадр Олега Кирилюка ініційовано кримінальне провадження.

Аналогічне кримінальне провадження ініційовано щодо чинних посадовців Держгеонадр  за фактом невиконання рішення суду про поновлення на посаді та внесення до документів недостовірних відомостей.

Очевидним є факт, що на юриста оточення «джентельменів», що працюють або «опікуються» Держгеонадрами декілька років підряд намагались «злити» те, що взагалі не належало до її повноважень, та за рахунок неї пояснити свій повний провал в роботі. А отримавши відмову в підписанні чергового абсурдного або безграмотного документа, або написанні «висновку» з питань, що взагалі не належали до її компетенції, для того, щоб, наприклад, підкласти його до матеріалів вже відкритих кримінальних проваджень, аби «відмити» за рахунок неї у такий «порядний спосіб» когось «потрібного», починали гуртом виливати на неї тонни «джентельментського» бруду.

Наприклад, одного з таких чиновників, якому вона мала «принести себе в жертву» у зв'язку з тим, що він деякими «діячами» «планувався на Голову Держгеонадр», чотири місяці переховували в пгт. Білогородка, оскільки щодо нього правоохоронними органами готувалась підозра. 

Враховуючи її компетентність, номер на тему «гуртом і батька легше бити» не пройшов.

Проте ця історія є одним з достовірних прикладів безладу та систематичної брехні, яка багато років триває в цій установі.

 

Нагадуємо, в конкурсному відборі на посаду Голови Держгеонадр було два основних найголовніших претендента – Роман Опімах та Крістіна Браіловська. Після першого туру конкурсного відбору, засідання комісії раптово було перенесено на два тижні.

Впродовж цього строку в мережі Інтернет щодо Крістіни Браіловської було опубліковано близько 200 статей неправдивого змісту з відвертою вимогою до керівництва Держави призначити на посаду Романа Опімаха, а не її. Її пов'язували з олігархатом, та програшем судових справ "на користь олігархів".

При чому різні статті пов'язували з різними олігархами, здебільшого конкурентними між собою. Також дісталося іншому учаснику конкурсного відбору Ярославу Погорєлову.

Як з'ясувалось, людиною олігархату виявився сам Роман Опімах, оскільки обіймав посаду виконавчого директора Асоціації газовидобувних галузей, до складу якої входять компанії, що належать тим самим олігархам.

Зі змісту відкритого листа Браіловської виявилося, що її вже півтора року немає на робочому місті, оскільки від посади вона була незаконно відсторонена, суд по АЕСУ, який вона нібито програла вона насправді виграла. З приводу "розробленої нею схеми видачі дозволів через суди" взагалі фейк, оскільки чиновниця систематично інформувала керівництво служби з приводу порушення управлінням надрокористування порядку та строків розгляду документів, що не мало наслідком жодної реакції.

Ця інформація навіть не висмоктана з пальця. Вона повністю неправдива.

Коли наклеп не дав жодного результату і позиції Браіловської тільки посилились, а конкурсна комісія відверто розказала своє позитивне враження від претендентки на посаду (на попередньому конкурсному відборі за кількістю набраних балів Браіловська зайняла друге місце), склад конкурсної комісії вночі напередодні другого етапу конкурсного відбору було змінено. Тобто розпочинала конкурс одна комісія, завершила інша, що є грубим порушенням закону.

Браіловська за результатами перших трьох турів набагато випереджала суперників, не дивлячись на те, що питання повністю дублювали презентації Романа Опімаха, розміщені на веб-сайті Асоціації, де він працював раніше.

За останню професійну відповідь найсильнішій учасниці конкурсного відбору було поставлено нуль (ніби вона здала порожні аркуш, що не відповідає дійсності), аби не допустити її до співбесіди. Висновки незалежної експертизи оцінюють надану відповідь як дуже високу, з урахуванням того, що на відміну від деяких інших учасників конкурсу суті питань винесених на розгляд завчасно не знала.

Конкурсні роботи виконувались різним шрифтом та різним оформленням, аби зручніше можна було виявити роботи претендентів. Звичайно, з усього вбачається, що автор електронних торгів та практично всієї нормативної бази у сфері надрокористування, з принциповою життєвою позицією щодо не візування незаконних документів, через яку її було відсторонено від посади, без тіні негативу в біографії, незалежна від олігархів та кланових груп, конкурс виграла, проте тактовно промовчала та місцем вона усвідомлено поступилась.

Моральний бік ситуації з конкурсом та подальшими діями Опімаха з її поновленням на посаді ми не коментуємо. Виникає питання, чому стільки галасу навколо звичайної посади керівника юридичної служби в звичайному центральному органі виконавчої влади?

Чому було витрачено колосальний фінансовий, медійний та адміністративний ресурс щодо звичайного керівника середньої ланки? Мабуть, в цій службі дійсно професіонали, які щось розуміють, просто були зайві та не потрібні.

Тобто на даний час рішення суду про поновлення на посаді, яке підлягає негайному виконанню, проголошене Іменем України, не виконується чиновниками Держгеонадр протягом 11 місяців. Не дивлячись на його наявність та очевидність, чинного одіозного очільника Юридичного департаменту Сергія Губу, який на даний час незаконно обіймає цю посаду, доведеться в переносному сенсі цього слова виймати з крісла «кесарево розтином». Перебуваючи в повній прострації, Сергій Губа не дивлячись на наявність рішень судів трьох інстанцій, проведене журналістське розслідування, вимогу державного виконавця, штраф, постанову Шостого апеляційного адміністративного суду, яка зазначила чиновникам, що поновляти державного службовця на неіснуючій посаді неможна, продовжує нахабно писати на Національну поліцію України, Державну виконавчу службу та інші інстанції відписки маразматичного змісту про те, що Браіловську К.Е. «поновили на посаді» (якої в штатному розписі немає), та вона «не з'являється», що вказує на явне неприховане бажання в обмін на посаду підставити свого керівника, оскільки підтверджують факт вчинення службового підроблення. Ситуація Романа Опімаха в невиконанні рішення суду погіршується особистими мотивами, оскільки два чиновника одночасно брали участь в конкурсному відборі та претендували на одну посаду.

Раніше ЗМІ повідомляли, що креатура Романа Опміаха Сергій Губа, який незаконно обіймає посаду керівника юридичної служби, за півроку своєї «діяльності» на посаді вже практично добудував декілька-поверховий маєток в Нових Петрівцях.

Також на даний час надрокористувачі, як і раніше, незалежно від присутності Браіловської в Держгеонадрах, масово та систематично подають до суду, оскільки вважають своє право порушеним, вказуючи в підставах для задоволення позову  недотримання процедури та строків розгляду документів профільним підрозділом з надрокористування, який Браіловська не очолює та не очолювала.

Проте чинний очільник Юридичного департаменту Сергій Губа апеляційні та касаційні скарги в цих випадках, на відміну від Браіловської, подає вибірково, керуючись упередженою силою кількості переконання. Ці суди масово програються.

Проведена аналітика роботи Держгеонадр протягом останніх декількох років в цілому зайвий раз доводить, що всі статті щодо неї стосовно «навмисного програшу судових справ», опубліковані напередодні конкурсного відбору, мали виключно замовний зміст, а їх інформація була виключно недостовірною.

На фоні всього масиву наявної інформації, виправдання Романа Опімаха про те, що він не виконує рішення суду через те, що вона «програла суди» виглядає вже просто по-дитячому смішно. Краще в цій потворній ганебній ситуації просто промовчати.

В Державі діє закон. І якщо чинний очільник Держгеонадр його поважає, він повинен виконати рішення суду, і на цьому крапка.

Чому в Україні зупинений процес геологічної розвідки, чому в Україну не залучаються іноземні інвестиції, а вся робота зведена до популізму на фоні систематичних порушень закону, чому триває безсистемний хаотичний продаж майна, чому ці начебто на перший погляд перспективні стіни за 25 кілометрів обходять професіонали, чому кожний новий керівник слабший та більш несамостійний, ніж попередній, і яким чином це впливає на загальну економічну ситуацію в країні? Владі є над чим замислитись. Далі буде…

неділю, 6 грудня 2020 р.

Скидан і гроші кримінальних осіб


Не встигли вщухнути емоції після перестрілки у Броварах як знову почалось: новопризначений начальник Броварського відділу Національної поліції Максим Скидан вже давно є невід'ємною частиною кримінального світу.  Про події, що відбуваються у Броварах з 10 листопада говорять багато ЗМІ це стосується сфер розподілу надр і боротьби за пісок. Там, де поліція повина відстоювати інтереси держави і всіх громадян України - підтримують тих, хто більше заплатить.  

За часів своєї роботи заступником начальника Броварського відділу Національної поліції, Скидан був відомим, як особа, з якою можна все вирішити. Тепер це єдина особа у Броварах від якої залежить вирішення тієї чи іншої кримінальної справи. 

м. Бровари, вул. Симоненка, 41

Так, журналісти видання, ще у жовтні 2020 року, відвідали відділок поліції у спробах зустрітись із новопризначеним начальником отримали від нього відмовку з посиланням на обмеження спілкування через SARS. Альтернативою була зустріч зі слідчим, який начебто веде справу порушену у 2018 році за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) щодо Багмута Романа Сергійовича.  Слідчий повідомив, що слідство триває, та не всі свідки досі опитані. Що розголошувати таємницю слідства він не може. 

За тиждень після цієї розмови ми отримуємо офіційну відповідь на наш запит до Обласної прокуратури - де повідомлено, що вказана кримінальна справа ЗАКРИТА Броварським відділом Національної поліції у вересні місяці 2020 року. Тобто, «після повернення додому» Максима Скидана справу одразу закрили і слідчий явно це приховував від розголосу громадськості. Чи не так?

Звернувшись до сторони потерпілого ми дізнались, що постанову про закриття провадження йому не видають!!! Таким чином особа позбавлена права на оскарження постанови про закриття!!!

Слідство відморожується. 

Якщо уважно подивитись на перебіг слідства у цій справі можна неозброєнним оком виявити заангажованість керівництва Броварського відділу поліції, адже пережила справа чотирьох начальників і лише при одному із них реально відбувався рух у слідчо-оперативних заходах.  А якщо взяти до уваги факт вирішення "проблемних" питань родини Багмутів правом "телефонного дзвінка" у підсумку залишється лише одне: як довго СКИДАН МАКСИМ просидить у кріслі начальника Броварського відділу поліції та яке "тепленьке місце" йому підготували у Міністерстві?!


четвер, 26 листопада 2020 р.

Насилля в сім'ї це нормально?




Це була звичайна родина: мати, батько та двійко дітей. Батьки прагнули до кращого життя і тому важко працювали у Італії. Поки Олександр ходив у море,  Наталя доглядала за дітьми та працювала медсестрою. Здавалося – ця родина має всі шанси на щасливе майбутнє.

 Назбиравши необхідну суму грошей на придбання житла – вирішили оселитись у Миколаєві. Так, у одну із «паперових» поїздок у 2006 році до України Наталя придбала на ім’я чоловіка квартиру для родини. 

Згодом у них народилась дочка,  старший син вирішив вивчати медицину в рідній Україні. Тому прийняли рішення повернутись. Вважали, що і вдома матимуть стабільність та щасливе життя. 

Олександр не зміг прижитись – алкоголь породжував ще більшу агресію до сім’ї. Крики та розмахування руками перейшли на побиття дружини, часто з донькою у неї на руках:

«…Он меня начал бить, Эльза была на руках, я закрывала руками ее голову..» - розповідає Наталя

Одномоментно Наталя не витримала, зібрала речі, забрала дітей та пішла. Коли минув шок, стало зрозуміло, що на зарплатню медсестри винаймати житло нереально. Згадала про куплену колись квартиру. Це було приміщення без ремонту, меблів, нормальних умов для проживання. Але був дах над головою і, як сподівалась Наталя, тихе спокійне життя.

З цього моменту почався ад.  

Олександр не зміг змиритись із рішенням дружини. Йому не подобалось, що все відбувається без його згоди. Спочатку погрозливе ставлення він в момент спаду накалу змінив на «примирення». Просив дружину віддати доньку до нього пожити, на період поки вона завершить ремонт у квартирі. Остання погодилась, а він в цей момент подав  до суду на розлучення із визначенням місця проживання дитини у нього в одному позові, та став погрожувати що доньку вона більше не побачить. Після цього донька з батьком більше не жила – її віддали до бабусі у інший населений пункт.

Про старшого сина Олександр наче забув, абсолютно не приймаючи до уваги потреби підлітка. Вважаючи за непотрібне сплачувати аліменти та допомагати із навчанням у медичному ВУЗі.

І поки Наталю щоденно тримала в напрузі поведінка чоловіка щодо дітей Олександр не спинявся. Отримавши доступ до житла (ми ж пам'ятаємо – квартира була придбана на його ім'я) приходив у квартиру коли йому заманеться – відрізав електричні дроти, труби, викидав речі. Йому байдуже було до того, що в цому помешкані крім Наталі живе їх спільний син – студент та менша дочка.

Після складного розлучення Наталя дізнається, що квартира в якій вона проживає з дітьми – продана і закладена в іпотеку. Без її згоди. Без повідомлень. Без іншого житла.

Спільниками колишнього чоловіка у цьому зухвальстві стали одногрупник Крупович Віктор Миколайович  та кум Олександров Сергій Юрійович. Один погодився на фіктивну купівлю, другий на фейковий перекуп та закладення квартири у іпотеку.

 Боротьба за життя триває вже шість років. Порушена кримінальна справа досі не зрушила з місця. Правоохоронні органи бездіють, переносять строки,  судові інстанції не приймають до уваги факт порушення прав матері і дітей.

Досі жодна з інстанцій не перевірила факти насилля в сім’ї з боку Олександра Савчука, досі не прийняли до уваги скарги Наталії.

Представники газети «Сектор життя» були присутні у декількох судових засіданнях Миколаївського обласного суду. В одне з таких засідань не з’явилась представник із захисту прав дітей, у час засідання вона повідомила, що і без неї розберуться. Чи це є дотримання прав і свобод дітей?

Тож, поки у такий важкий для всьогу світу час Наталя, будучі медсестрою, щодня наражає себе на небезпеку аби рятувати чужі життя на роботі, а приходячи додому продовжує боротьбу за своє життя у аду домашнього насилля.

 


пʼятницю, 13 листопада 2020 р.

Поліція кришує шахраїв(?)

Чому в Україні процвітає злочинність? Кожен з нас вирішить, що це риторичне питання. Адже майже 100 відсотків порушених кримінальних справ закривають не доводячи до суду. І добре якщо потерпілого не визнають злочинцем.

Коли особа стає постраждалою їй потрібно приготуватись до численної витрати часу на спілкування зі слідчими, контролю руху справи, розуміння про «перекидання» справи з поліції в прокуратуру, з прокуратури в область, з області знов на поліцію, зміну слідчих прокурорів тощо. Виконання усіх умов поставлених перед постраждалою особою слідчим та іншими уповноваженими особами. І якщо це не така важка стаття як вбивство то, довести справу до суду майже нереально.

Так сталось і у Броварах. Порушену справу за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України – шахрайство – слідчі Броварського ГУНП не помітили. Тобто, шахрайство в особливо великих розмірах довести до логічного фіналу їм заськи.

Визнання потерпілого у справі, накладання арешту на майно злочинця, постійна тяганина постраждалого в управління та відбір пояснень це все, на що поліція заразом з прокурорами була здатна. 

Протримавши справу у сейфі майже 2 роки  - закрили за відсутністю складу злочину. Таким чином правоохоронні органи дали «зелене світло» до скоєння нових злочинів Багмутом Романом Сергійовичем. Адже продаючи квартири в неіснуючому будинку та «кидаючи» забудовника на гроші і не маючи за це покарання від правоохоронної системи дозволяє шахраю ось так реагувати на запити щодо його діянь:

Багмут Роман із його особистою позицією щодо відповідальності перед громадскістю

 

Справу, розпочату по вулиці Симоненка, 41 у Броварах  можна  продовжити вже за новою адресою: по вулиці Ольги Кобилянської і будуть нові постраждалі від фінансових махінацій Багмута та його родини.  

#Національна_поліція #Прокуратура #ДБР #Венедіктова #ДПІ #Податква_поліція #ВБОЗ #Аваков #МВС


понеділок, 2 листопада 2020 р.

Ні штучним дисциплінарним провадженням у Держгеонадрах

 

Шостим апеляційним адміністративним судом постановлено крапку

у справі ініціювання штучних «дисциплінарних проваджень» на підставі наклепів щодо головного юриста Держгеонадр Крістіни Браіловської

 

Раніше у статті «Захист прав державних службовців: міф чи реальність» ми акцентували увагу на вибірковому правосудді, вчиненому Окружним адміністративним судом м. Києва з питань ініціювання штучних дисциплінарних проваджень щодо Крістіни Браіловської, яка обіймала посаду начальника юридичної служби Держгеонадр та згідно рішенням суду має бути поновлена на посаді.

Нагадуємо. Екс-керівником Держгеонадр Олегом Кирилюком, звільненим за корупцію, проти чиновниці з метою незаконного відсторонення, звільнення, переслідування та тиску з особистих мотивів було ініційовано два штучних дисциплінарних провадження.

Перше дисциплінарне провадження – «заступник» Браіловської написала доповідну записку про те, що вона «розшукує» матеріали судових проваджень та просила «відсторонити» її від посади. Виявилось, що дві судові справи, які вона «розшукувала» в службу офіційно взагалі не заходили, а дві – знаходились у неї особисто, по результатам «дисциплінарного провадження» це було встановлено, більше того вона підписувала по ним процесуальні документи. Під цим «відстороненням» чиновниця знаходилась рік.

Друге «дисциплінарне провадження» - профільним департаментом надрокористування (який Браіловська не очолювала) було грубо порушено порядок и строки розгляду документів та півтора роки рішення суду не виконувалось. Під цим «дисциплінарним провадженням» Браіловська знаходилась 8 місяців. Звичайно, під час «дисциплінарних проваджень» не було виявлено жодного порушення з її боку, що підтверджується всіма документами, в тому числі висновком «дисциплінарної комісії» (якщо її так можна назвати). Але закрили їх «у зв'язку зі спливом строків притягнення до відповідальності», хоча в Законі підстави для закриття в такому випадку прописані чітко.

Крістіна Браіловська звернулась до Держгеонадр з листом – внести зміни до наказів та змінити підстави, а далі в суд – оскільки у відповідь на лист була відмова.

А тепер увага юристам (!) – виявилось, що на думку судді Клименчук Н.М. це «не порушує» право Крістіни Браіловської як державного службовця, оскільки дисциплінарні провадження «все одно закриті».

Така сама черга чекала щорічне оцінювання державного службовця. Висновок оцінювання Браіловська не заповнювала, оскільки перебувала на лікарняному. Оцінки в цьому «Висновку» були виставлені навпроти пустих граф. Звичайно, якби вона його заповнювала сама та прописала там результат своєї роботи, наприклад, проект по електронним торгам на користування надрами, який приносить бюджету мільйони, є одним з основних досягнень Уряду за останні роки та який вона розробляла особисто, поставити «2» в цій колонці було б для корумпованого чиновника Олега Кирилюка досить проблематичним.

Представник «феміди» суддя Клименчук Н.М. знову подумала, що оцінити пустографи – це «законно».

Крапку в цьому питанні поставив Шостий апеляційний адміністративний суд, який враховуючи відсутність будь-яких правопорушень в діях Браіловської стосовно так званих «дисциплінарних проваджень» зобов'язав Держгеонадра внести зміни до наказів про закінчення дисциплінарних проваджень та закрити їх не за строками притягнення до відповідальності, а за відсутністю складу правопорушення, як і має бути по закону.

Також суд, звичайно, визнав неправомірними дії щодо складання та затвердження Висновку щодо результатів оцінювання службової діяльності Браіловської Крістіни Едуардівни із заниженим балом.

Іншого рішення суду в цій ситуації бути не могло, оскільки закон дозволяє один можливий варіант вирішення ситуації.

Питання, чому суддя Окружного адміністративного суду м. Києва Клименчук Н.М. взяла на себе функцію «прикриття» тилу скандальному чиновнику Олегу Кирилюка за фактом вчинення явно незаконних та упереджених дій щодо своєї підлеглої та намагалась в хлам всупереч закону прибити юридичну практику залишається риторичним. Все ж таки їй разом із нами в цій Державі жити.

Проте з усього вбачається, що віддавати скандальне рішення суду висококваліфікованій чиновниці вона боялась та чинила перешкоди для його апеляційного оскарження. Рішення суду було постановлено в листопаді 2019 року, на повний текст дається 5 днів. Повний текст було виготовлено в червні 2020 року. Оголосити – оголосила, а що писати – не знала….. Результат наявний. «Обгрунтування» в рішенні та слово з трьох літер, яке ми часто вбачаємо на заборі, юридичною мовою одне й те саме.

У зв'язку з грубим порушенням суддею Клименчук Н.М. строків на складення повного тексту судового рішення та порушення основних прав та свобод Позивача направлено скаргу до Вищої ради правосуддя.

Олег Кирилюк – яскравий приклад того, як деякі чиновники невдало дозволяють собі грубо порушувати етику поведінки та ставити себе вище за закон.

Ця справа має вирішальне значення для судової практики в частині забезпечення та реалізації гарантій прав на проходження державної служби, оскільки тепер тримати чиновника під тиском шляхом наклепів, затягування строків розгляду «дисциплінарної справи» стане неможливим, а спроби уникнення вказаним чином за ці дії відповідальності будуть зведені нанівець.

Суддям Шостого апеляційного адміністративного суду (Бабенко К.А., Степанюк А.Г., Чаку Є.В.) залишається висловити подяку за об'єктивність під час розгляду цього питання, оскільки вони своїм рішенням довели, що в нашій системі правосуддя все ж таки є особи, які відстоюють верховенство права.

 

 

 

четвер, 29 жовтня 2020 р.

Гроші на Америку для Багмутів

На території України Наталія Багмут, колишній директор відділу культури Броварської міськради, зробила все належне, щоб на момент закінчення роботи при владі завжди залишатись при грошах.




                                          Багмут Наталія Андріївна

Схема її проста і зручна водночас: отримання та привласнення земельних ділянок та іншої комунальної власності, які пізніше реєструються на підприємства її дітей.

Дітей у Наталії Андріївни двоє:  Яна і Роман.

Роман постійно живе і бешкетує у Броварах, а Яна виїхала жити у Сполучені Штати Америки.  Багмут Наталя часто навідує свою дочку, через це запевняє усіх своїх знайомих, що постійно там проживає.

Життя на дві країни не заважає Наталі контролювати фінансові процеси розгалуженого бізнесу у передмісті Києва.

Щоб не виникало підозри у правоохоронних органів, син Багмут Роман очолив  громадську організацію «Професійна асоціація підприємців міста Бровари» та разом із сестрою Яною, стали одними із засновників ТОВ «АППОЛОН ХХІ» (ЄРДПОУ 33927392), яке надає послуги із побутових ремонтів. На сина Романа відкрито Приватне підприємство «Схід Захід 1» (ЄРДПОУ 34439546), ТОВ «Єкатєріна ІІ-ДФ» (ЄРДПОУ 37892717), ТОВ «Фарм макс агро» (ЄРДПОУ 41554465).

Крім того, Наталія посприяла, щоб син Роман мав дольову участь ще у трьох підприємствах пов’язаних із будівництвом. Звісно, це тільки номінальна участь, тому що Роман не займається підприємницькою діяльністю.

Наталя Андріївна, тривалий час будучи державним службовцем та депутатом місцевої ради, звикла всі проблемні питання вирішувати кулуарно. Маючи широке коло друзів і знайомих на «потрібних» посадах вона із легкістю домовляється про все. Найлегше їй вдавалось вирішувати питання пов’язані із вчиненням кримінальних проступків сина. От як зараз, спеціально повернулась до України аби терміново закрити порушену кримінальну справу  відповідно до частини 4 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, це потрібно зробити терміново, адже заважає продажу квартир у щойно збудованому будинку за адресою вулиця Симоненка, 41 у Броварах та виїзду синулі за кордон. Справу порушено ще у 2018 році призначено слідчого та трьох прокурорів із процесуального керівництва. У самій справі суттєвого руху за цей час не відбулось. Зміна слідчого, передача із одного управління в інше, врешті – зникнення трьох прокурорів(!) повернення справи до поліції та тихого забування про справу до сплину строків. Новопризначений у цій справі слідчий під час розмови з нами повідомив, що проводитиме перевірку якісно. Це лише слова. А у дійсності на момент повернення мами, дзвінком від високого чиновника документи відправляються до сейфу.



Для вирішення реєстраційних питань по скандальному будинку Наталя Андріївна має «пригодованого» реєстратора Дорогань Катерину Володимирівну, яка після незаконної реєстрації перевелась на роботу до села Велика Димерка, та суддю Радзівіл Аліну Григорівну, яка за збігом, проживає у тому ж селі Велика Димерка Броварського району.


                                суддя Радзівіл Аліна Григорівна

Судові засідання під головуванням судді Радзівіл справи, що безпосередньо стосуються родини Багмутів вирішуються дивним чином: поки матір перебуває у Сполучених Штатах Америки – засідання відтерміновують, щойно повертається до України – справу закривають із позитивним рішенням на користь Наталі Андріївни.

Введення будинку в експлуатацію це складна процедура інструкція до якої визначена державними будівельними нормами, ці норми не передбачають розміщення квартир/кімнат для постійного проживання у підвалах та на горищі. У ДБН чітко прописано, що може бути на цокольному поверсі багатоквартирного будинку. І там НЕМАЄ КВАРТИР!!  Що ж у дійсності: у підвальному приміщенні будинку по вул. Симоненка, 41 розташовані квартири для постійного проживання у яких вже виконуються ремонтні роботи! Яким чином було зареєстровано квартири у підвалі? Крім того, по факту не існує будинку, існують тільки квартири – у повітрі. Адже для введення в експлуатацію самого будинку потрібно мати кіпу дозвільних документів – яких немає. Та й довести наявність коштів на будівництво цього будинку Багмути не можуть. Що ж до квартир, їх продавали поспіхом, деякі закладались як іпотечне майно, деякі роздавали як хабарі. Щоб реальні кредитори та інвестори не мали можливості повернути вкладені у будівництво кошти.

Вже на цьому етапі можливо зробити висновок щодо корупційної складової на перший погляд не пов’язаних між собою людей та ми це залишимо на розсуд громадськості.

Американська королева Броварської мафії активно вивозить кошти в США чи не для створення і там подібних схем  угрупувань шахраїв для тероризування доброчесного населення із позбавленням їх майна?

 

 

 


вівторок, 20 жовтня 2020 р.

Рубрика: Професія шахрай. Багмут Роман шахрай з мамою у рукаві.



Його мама варить каву. Останнім часом здебільшого у Америці.



Мама, колишній начальник відділу культури Броварської міської ради, порадниця та діловий партнер мера міста Сапожко – Багмут Наталія Андріївна. Її високі покровителі з  Верховної ради, яким вона пише пісні, допомагали як могли, але тепер краще бути в Америці.

Зараз мама терміново повернулась у рідні Бровари вирішувати нову халепу синочка – закривати порушену проти нього кримінальну справу за статтею 190 ККУ (Шахрайство).


У телефонній розмові Наталя Андріївна впевнено повторює, що вона живе у Америці і нічого не знає про справи сина.. але ж чомусь вона тут?

Справи сина дійсно не дуже, майно побудоване за адресою вул. Симоненка, 41 у Броварах перебуває під арештом, частина майна в іпотеці – кредитори повсякчас нагадують про себе та ще й заробітку майже немає.

Компанії зареєстровані на нього (ПП «Дека-Інвест», ТОВ «Апполон- ХХІ», ТОВ «Єкатєріна ІІ-ДФ», ТОВ «Фарм Макс Агро» ) та ПП «Схід Захід 1» де він є керівником без залізної маминої руки прибутку не приносять.

На час приїзду матері Роман «розправляє крила» і знову всіх, кого позбавляє житла, запевняє що все у порядку та далі продовжує розпочату справу із продажу незаконно побудованого будинку.  Він впевнений, що суддя Радзівіл Аліна Григорівна прийме на його користь питання щодо сплати штрафу за порушення ПДР, а саме статті 124 КУпАП (Порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна, -

тягне за собою накладення штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року) тому і продовжує кермувати без остраху. Суддя ж вже не вперше вирішує питання таким чином, щоб Багмуту Роману було зручно.

А от суддя Сердинський Володимир Степанович рішення приймає неординарно та все ж Романові, тобто його мамусі, до вподоби рішення судді.

Хто з суддей Броварського міськрайонного суду Київської області буде розглядати питання щодо порушеної карної справи – невідомо. Та ми впевнені, що до суду ця справа не дійде. Мамуся все «порішає»!