середу, 19 жовтня 2022 р.

Микитась і чужі гроші

Екс-нардепу VIII скликання, Максиму Микитасю оголошено підозру у спробі дачі хабара меру міста Дніпра Бориса Філатова у розмірі 22 млн євро, за даними пресслужби НАБУ.



НАБУ і САП викрили колишнього нардепа у спробі дати хабар розміром 22 млн євро міському голові Дніпра - Філатову. Це одна з рекордних сум пропонованої неправомірної вигоди в Україні! 

Сам Філатов у своєму телеграм каналі зазначає:



Гроші призначалися за укладення з підконтрольними нардепу компаніями контракту з будівництва метрополітену в Дніпрі поза конкурсом. Кошти обіцяв надавати частинами впродовж дії проєкту – до 2027 року. "Лояльність" мера екснардеп оцінив у 10% від вартості проєкту (220 млн євро), що становить відповідно 22 млн євро. Фінансування за проєктом здійснюється коштом кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку.

Максима Микитася затримали в порядку ст.208 КПК України, вирішується питання про повідомлення про підозру. Попередня правова кваліфікація правопорушення – ч. 4 ст. 369 КК України.

Розслідування цих фактів НАБУ розпочало за заявою міського голови Дніпра.

Екснардеп є також є обвинуваченим в іншій справі, розслідуваній НАБУ і САП, за фактом заволодіння 81 млн грн коштів Нацгвардії. Справа наразі слухається у суді.

НАБУ не повідомляє ім'я колишнього народного депутата. Однак сукупність фактів, зокрема робота в компанії "Укрбуд" та кримінальне провадження щодо заволодіння коштами НГУ,  свідчить про те, що імовірно йдеться про екснардепа Максима Микитася. 



Раніше ми публікували інтерв'ю з колишнім партнером Микитася 

Анатолій

Немає коментарів:

Дописати коментар