середа, 5 липня 2023 р.

Військовий у ДТП чи прав постраждалий

 Часто ми не хочемо писати про злодіяння наших військових. Бо, хто ж нас буде захищати. Але, бочку меду салом не спортиш.. тож історя така.

У жовтні місяці минулого року одне тіло, яке офіційно є військовим і служить у Васильківській військовій частині Київської області, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння скоїв ряд ДТП.
Тобто ця звірятина виїхавши із Новопетрівської військової частина на підпитку їхала по вул. Богатирська на жигульонку таранивши машини, які "заважали" його руху. Врешті його було зупинено Патрульна поліція Києва.
У судовому засіданні адвокат @Туровський Виталий із АО "Вознюк & Туровський" запевняв, що за кермом перебувала зовсім інша людина, та й взагалі поліцейські не вміють правильно оформлювати документи: не сходиться час відеоряду і фіксації у документах, не відповідають фрази заповнення із словами на відео.
АЛЕ!!
Досліджуючи матеріали справи і переглядаючи відеодокази суддя Оболонського районного суду м. Києва Ткач Марина Миколаївна дійшла висновку "Визнати винуватим ОСОБА_1 у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу на користь держави в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 (сімнадцять тисяч) гривень 00 копійок з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 (один) рік.
Звільнити ОСОБА_1 від сплати судового збору на підставі п. 12 ч. 1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір».
Постанова може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом десяти днів з дня її винесення.
Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.
Строк пред`явлення постанови до виконання - три місяці."
Також, ми звернулись за коментарем до Військової частини, розуміючи їх зайнятість та більш важливі справи - відповіді не очікуємо.
Дійсно, з огляду на скоєне, у мирний час - це великі збитки громадянам, наразі "війна все спише" та чи можна таке попускати?
На запитання адвокатові Туровському (https://www.facebook.com/fartoviy.v), чи може собі дозволити оплату гонорару обвинувачений у адміністративному правопорушені, адвокат не повідомив що працює pro bono і у судовому реєстрі за порушником вже є декілька подібних притягнень, а отже, звірятина і у подальшому планує вчиняти подібне.
Тож, переходячи дорогу будьте обачнішіми, тримайтесь за поручні, пристібуйтесь і бачачи навіжені жигульонки тримайте дистанцію.
P.S. На прохання судді і адвоката імена і дати не називаємо.
справа № 756/10587/22

Немає коментарів:

Дописати коментар