четвер, 12 травня 2016 р.

Як вкрасти гроші на ЖКГ?


Коли громада починає об’єднуватись, можновладцям стає не вигідно.

Нещодавно сталась прикра подія в одному з столичних будинків, якому Програмою соціально-економічного розвитку м. Києва, було надано 330 тисяч гривень на капітальний ремонт інженерно-технічних мереж. 

Нікому не відома компанія почала міняти інженерні комунікації, а саме труби на холодну та гарячу воду.



Та все по порядку.

Рік назад, мешканці будинку дізнавшись про примусовий перехід будинків до приватних ЖЕКів та почали готуватись до самостійного життя. Було обрано уповноважену особу по будинку з питань ЖКГ, обрано старших по парадним, неодноразово проведені збори з розглядом питань щодо покращення стану будинку, контролю за чистотою та збереженням місць загального користування та подвір’я.

Єдиною проблемою залишались глобальні питання пов’язанні з капітальним ремонтом. Певно, що це болюче питання всіх будинків радянської забудови, адже з 1974 року в цьому будинку ремонт не робили. Куди було витрачено кошти, які сплачувалися у складі комунальних платежів, не відомо.

У 2015 році під час передвиборчої компанії до Київської міської ради, багато кандидатів маніпулювали цим питанням. Хтось робив те, що обіцяв, а хтось лише піарився. Мешканці цього будинку не зволікали і діяли самотужки. Так було поставлено питання перед Київською міською державною адміністрацією щодо капітального ремонту, яка після довгих перемовин надала на 8 парадний 9ти поверховий будинок аж 330 000 гривень на заміну інженерних мереж.

Мешканці тримали руку на пульсі і чекали на проведення тендеру. І от чудо, на дошках оголошення біля парадних з’явились оголошення, що з 3го числа травня місяця буде відсутня вода у зв’язку з проведенням капітальних робіт.

Здивуванню мешканців не було меж. Тендер ще не відбувся, а труби міняють, та ще й всю воду відключили більш ніж на добу. Відрядили уповноваженого з питань ЖКГ вирішити, хто, що і навіщо робить у підвалі будинку.

Уповноважений звернувся до в.о. начальника управління будівництва, архітектури та землекористування Святошинської РДА Кучерявого А.М., який в свою чергу особисто відмовив надати інформацію щодо проведення робіт у будинку.

Після чого, уповноважений з питань ЖКГ звернувся безпосередньо до керівників підрядника "Компанії "Оріон голд" щодо надання технічної документації. Зустріч закінчилась викликом поліції та погрозами життю уповноваженого.


На цьому відео якраз видно погрози:



Пізніше всі розійшлись і на наступний день працівники "Компанії "Оріон голд" на роботу не вийшли і по сьогодні їх немає. Тож, мешканці і досі змушені користуватись "прогнилими" трубами і чекати від когось ремонту.



Наразі Святошинська РДА ігнорує ініціативних мешканців, ЖЕД №5 відхрещується від підрядника. ТОЖ ХТО НАЙНЯВ "ОРІОН ГОЛД" І ПЕРЕРАХУВАВ АВАНС У РОЗМІРІ 80 тисяч гривень?

Немає коментарів:

Дописати коментар