середу, 23 вересня 2020 р.

Позбавлення житла у Броварах

                                                                                


 

Придбати житло у новобудові це ще той «кіт у мішку». Чого варті скандальні забудови Войцеховського у Києві! Передмістя столиці також може похизуватись подібними скандалами, наприклад: незаконна новобудова у Броварах за адесою вул. Василя Симоненка, 41.

Ви вже придбали там житло? Вас можуть змусити його покинути!

Розголос про незаконність забудови почався ще у 2015 році коли сусіди по земельній ділянці почали скаржитись на те, що у приватному секторі будують явно не «будинок на дві родини». Та попри усі скарги та звинувачення будівництво продовжувалось.

Серйозніші проблеми відбувались з середини компанії забудовника, адже компаньйони не могли досягти домовленості у розподілу фінансів забудови.

Спочатку, Багмут Роман Сергійович і Коваленко Ігор Михайлович, власники будівельних компаній, будучи добрими друзями маючи довіру один до одного всі вкладення і розрахунки записували у зошит забуваючи оформити документи належним чином.

Пізніше, за нагадуванням Коваленка щодо виплати Багмутом попередньо отриманих коштів, останній без попередження, використовуючи налагоджені зв’язки у місті, переоформив всю забудову на себе.

Скандал.

Ще у 2017 році Відділ державного архітектурно-будівельного контролю БМР звертався із відповідною заявою про знесення самочинного будівництва та суддя Василишин Валерій Олександрович виніс рішення про відмову у позові.

У 2018 році Відділ державного архітектурно-будівельного контролю БМР знову звертається до суду із заявою про перебудову та суд ухвалою повідомляє, що вказану заяву має розглядати Адміністративний суд.

З серпня 2019 року конфлікт між забудовниками загострюється: вирішення стосунків між друзями переходячи у площину судових рішень.

Весь цей час Багмут намагається, застосовуючи усі свої зв’язки, вирішувати питання на свою користь: десь заплатив, десь домовився, десь заявив про компромат. Таким чином він спромігся оформити право власності на будинок по вул. Симоненко, 41 у Броварах, «вибачити» всі наявні борги та зібратись на виїзд за кордон.

Перспектива залишитись без житла.

Нові власники квартир у незаконно побудованому будинку тим часом можуть бути позбавленими житла без компенсацій. Адже ніхто з них не застрахований від того, що на момент повного розрахування за житло до них перейде право власності. Домовленості Романа Сергійовича Багмута із місцевими державними реєстраторами не знають меж довіри та грошових забезпечень.

Тримайте свої гаманці та перевіряйте забудовників.  

P.S. А поки що, журналісти «Сектор Життя» будуть активно слідкувати за перебігом судових дебатів забудовників.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар