понеділок, 28 вересня 2020 р.

Міст тисячоліття

 Найдовший мостовий довгобуд вкотре планує своє "завершення". 



Вони будують. Закуповують. Замовляють експертизи у Німців. Знімають всі шари набудованого  аби зголосити новий тендер і повторно замовити вже виконану роботу. Потім знов купують  ванти, гублять їх, оголошують у розшук як вкрадені, знаходять і знову купують.

Це все про куруючу групу можновладців у будівництві Подільського мосту. Це культове місце вже давно не боїться камер, а от головні замовники – бояться. Збираються на таємничі наради прямо на мості вузьким колом запрошених осіб та прямо там на місці вирішують як вкотре роздерибанити бюджет столиці у власних інтересах.

Якщо прослідкувати за термінами затвердженими комісією міст мав би бути добудований ще 20 років тому. Але, із засідання в засідання ці терміни переносяться аж до сьогодні. Кожен раз на арені з’являються нові гравці  виконавці, яким потрібні кошти на оплату послуг без гарантії.

За цей час довготривалого будівництва мосту жодним чином не було узгоджено планування подальшої естакади, розвантаження доріг Подолу. Проблеми із якими стикаються наразі мешканці Лівобережжя – нагальні: починаючи із розв’язки, шумо-віброзахисту, викупу ділянок по яким проходить дорога. Все це тільки верхівка айсбергу питань які мають бути вирішеними нагально, до завершення побудови мосту. Та кого ж з керманичів Києва цікавлять реальні проблеми громадян: «ми зробимо міст за два місяці» - кажуть вони. Зроблять таки, але яким?

Резюмуємо:

1.   Ванти мосту (підставні замінити на оригінальні, що відповідають затвердженим, виплатити німецькій компанії залишок за найдовші ванти);

2.   Система гідроізоляції і Гус-асфальт (змінити на більш дешевий, не підходящий нашому клімату, поліакрилат і звичайний асфальт);

вже зняли щойно покладений гус-асфальт
 під нового виконавця робіт з укладки дорожного покриття


3.   Розробити, затвердити, узгодити розв’язку з мосту на обидві сторони Дніпра;

4.   Знайти бюджет на термінове закінчення будівництва мосту.



 

Ми не вказуємо назви компаній – учасників цього процесу, не вказуємо імена закритих збіговиськ з дерибану коштів Киян. Ми вважаємо, що попри все можливе розвантаження доріг з Троєщини кошти витрачені на будівництво цього мосту можна було б використати з більшою користю для мешканців міста та кожен збагне своє.

Далі буде…


Немає коментарів:

Дописати коментар