неділю, 8 травня 2022 р.

Адвокат Удалов Денис та порушені стандарти адвокатської етики

 Чи має право адвокат своєю діяльністю принижувати честь та достоїнство інших адвокатів? 

Правила адвокатської етики напряму забороняють адвокату займатись будь якою іншою діяльністю окрім адвокатури та наукової роботи.

"Адвокат не може давати клієнту поради, свідомо спрямовані на полегшення вчинення правопорушень, або іншим чином умисно сприяти їх вчиненню його клієнтом, або іншими особами." (стаття 7 Правил з адвокатської етики від 09.06.2017 року) 

Адвокат у колі і часі має дотримуватись принципів та стандартів адвокатури. 

Порушення стандартів веде до втрати довіри до особи як адвоката, позбавлення звання адвоката та кримінальна відповідальність. 


реєстр адвокатів України

Ця історія має далекий початок. З 2007 року особа на ім'я Удалов Денис Валентинович отримує свідоцтво адвоката в Полтавській обласній КДКА і з цього часу відкриває для себе "дохідний вид бізнесу". Прикриваючись престижною професією, маючи трошки зв'язків по Полтаві, бере гроші на реалізацію своїх проєктів у клієнтів.  Спочатку, намагається дотримуватись взятих на себе зобов'язань. Пізніше, відкриває на своє ім'я декілька фірм "прокладок" - формує позитивний імідж серйозного бізнесмена. Долучає до своїх схем дружину, яка виступає номінальним власником цих фірм. 

Опендата відкриває цілий список зареєстрованих підприємств адвокатом, багато з яких відкриті під певну схему з розводу довірливих громадян. 

Якимось чином Денис досягає гарного прибутку та оселяється у Києві в ЖК "НОВОПЕЧЕРСЬКІ ЛИПКИ". Навіть влаштовує своїх двох дітей у Британську школу, що знаходиться поряд.  Вміючи розмовляти впевнено, застосовуючи юридичну термінологію, маючи у запасі багато оповідок про впливових друзів з різних установ легко втирається  у довіру, швидко заводить нові знайомства з сусідами пропонуючи свої послуги посередника із купівлі-продажу землі, майна тощо. 

Він не рекламується, як інші адвокати, у соціальних мережах, не має свого особистого сайту. Денис працює тільки face to face. 


на відео адвокат Удалов навчає як правильно не платити податки та уникати податкових перевірок підприємства. 

Таким же чином затягує у схеми чоловіка-адвоката його дружина - Удалова Олена. Одного дня вона знайомиться з Я. налагоджується дружба родинами через спільні інтереси у вихованні дітей. Наступним кроком сім'ї адвоката  стають пропозиції юридичних консультацій та допомоги з бізнесом чоловіка Я. Таким чином втягуючи молоду жінку у схеми адвоката. 

Маючи впевненість у відпрацьованих на інших  "друзях" схемах, адвокат Удалов  і в цей раз пропонує одночасно декілька схем для отримання швидкого прибутку залучаючи чималі інвестиції родини нових "друзів". 

Перша запропонована адвокатом схема - це отримання земельного участку на території Полтавської області, яка належить відомчому інституту (ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ДОСЛІДНЕ ГОСПОДАРСТВО ІМЕНІ 9 СІЧНЯ" ІНСТИТУТУ СВИНАРСТВА І АГРОПРОМИСЛОВОГО ВИРОБНИЦТВА НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ АГРАРНИХ НАУК УКРАЇНИ" (00729563)). За цією схемою інвестор отримує землю не купуючи офіційно, а отримуючи через фірму "прокладку" оформлену на дружину адвоката де він фактично працює директором, як сплату за невиконані зобов'язання за договором із цією фірмою. Таким чином, основна сума коштів інвестора осідає у кишенях адвоката, частина йде на корупційні домовленості із відомчим інститутом. У сухому залишку інвестор можливо отримає декілька папірців на землю, та чи зможе він нею розпоряджатись, адвокат гарантій не дає.  Жодних юридичних зобов'язань перед інвестором ні фірма, ні адвокат не мають. 



Друга схема, яку пропонує адвокат працює так званим "сарафанним радіо": де пропонується купити товар сумнівної якості або походження через десяті руки де знайти крайнього не можливо. У цьому випадку це були рельси з так званого ЛНР. 

Звичайні залізодорожні рельси вкрадені з Луганської залізниці. У продажу через Пітерську (рашиську) фірму, яка начебто легалізує продаж даного товару. І тут адвокат застосовуючи схему перекладає всі проблеми на довірливих покупців. Тобто, Удалов приймає активну участь у розкраданні державного майна України працюючи на фірми країни агресора. Чи не колаборацизм з боку адвоката? 


переписка із довірливими громадянами, у якій адвокат чітко прописує походження товару та схему легалізації купівлі



повторне нагадування та повідомлення про сумнівне походження товару.

відео, яке має на меті завірити покупця в наявності та якості товару з ЛНР


Інші схеми меньш маштабні, але не меньш доходні для родини адвоката.


Ось, наприклад, розповідає як він не хоче оплачувати податки державі, яку дуже "сильно любить":


Що особливо, в усіх застосованих схемах гроші від інвесторів він отримує складним шляхом, врешті довести факт їх отримання адвокатом можливо тільки його підтверденням телефоном або перепискою у месенжерах. В чому він не відмовляється s і навіть розповідає про випадки коли без розписок взагалі ніяк:


 
Військовий стан в Україні розв'язав руки адвокату Удалову Денису Валентиновичу, що він перестав відповідати за своїми навіть усними зобов'язаннями, щонайменьше залишаючи молоду жінку та її дітей без засобів до існування через обман у купівлі землі і неповернення інвестованих коштів. 

Досі Удалову вдавалося уникати серйозних покарань за свої діяння, влучно переховуючись у складні для родини часи за кордоном, зараз він говорить про причетність до тероборони, та чи варто йому в цьому вірити?

Чи виконує "адвокат" зобов'язання дані проголошеною ним присягою адвоката залишається під питанням. Чи знають про порушення стандартів адвокатської етики його колеги, ми запитаємо у Полтавської КДКА. Яким чином він домовився с Аграрною академією про скоєння злочину з розкрадання державного майна ми поставимо запитання директорові підприємства.З нами герой цього матеріалу спілкуватись відмовився. 

Адвокат Удалов Денис Валентинович


Ми будемо дуже уважно слідкувати за діяльністю адвоката Удалова Дениса Валетиновича. Вважаємо дану публікацію офіційною заявою до компетентних органів. А також закликаємо громадян, які постраждали від схем адвоката Удалова звертатись до редакції, наші юристи вже готують відповідні заяви до правоохоронних органів.  


6 коментарів:

  1. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  2. У меня и чек банковский есть как я ему 13,5 тысяч долларов перевёл и судим он уже был по статье шахрайство

    ВідповістиВидалити
  3. Падали! Кинул на 15тыс$ и свалил в Испанию...

    ВідповістиВидалити
  4. шахрай! взяв 3 тисячі доларів та зник. Коли ж його вже покарають служби..

    ВідповістиВидалити
  5. Знав його років 15-ть назад. Він був судимий у 2000-х за шахрайство. Він пиз...ить як дихає, причому в усьому і для всіх. Особисто я був свідком як він замовив у лазню недешеву хвойду, потім попросив людей, який він там "окучував", із нею розрахуватися, потім не було банкомату із нульовою комісією з його картки, потім скінчився строк дії картки і т.д., і т.п. Слідчий, який вів його справу, особисто мені сказав наступне: "Я здивований, як він ще живий із огляду на те, скільки і яких люде

    ВідповістиВидалити
  6. Рельси продає? у 2000-х цей клоун продава залізничний кран. Але за тією ж схемою.

    ВідповістиВидалити